Sağlık Bakanlığı: Üç Ay Boyunca Sağlık Personelinin İşten Ayrılmasına İzin Verilmeyecek

Sağlık Bakanlığı üç ay boyunca kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar işlerinden ayrılmasına izin verilmemesine karar verdi. Karar 81 ilin valiliklerine iletildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından '54718026 sayılı COVID-19 Salgını Süresince Sağlık Kuruluşlarında Sağlık Personel Ayrılışları konulu Genelge' yayınlandı.

Genelgede, '3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan/çalışmakta olan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden/işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırılmıştır' ifadeleri yer aldı.

Üniversitelerden istifa edenler Sağlık Bakanlığı'na alınmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hafta başında, üniversitelerden istifa eden sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı'na alınmayacağını söylemişti.

Koca, 32 bin sağlık personeli alımı yapılacağını da belirtmişti.

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR

sağlıkçılara şiddet yasasını bile çıkaramadı ki bu meclis. şimdi de size mecburuz yasayla boğarım kaçamazsın demek ne kadar doğru? sen insanlara düzgün çalışma fırsatı sunuyor musun? amerika bugün sağlıkçılar ülkeme gelsin dediç bakalım kaç tane doktorunu tutabileceksin? önemli bir kısmını almanya gönderdin birazı da amerikaya gider. olan yine anadolu insanına olur. sen daha insanları şiddetten koruyamıyorken,özlük haklarını vermemişken boğazlarına ilmek geçirmeye çalışıyorsun. şu yasa zaten hizmet eden hekim profilini kapsamıyor ki o insanlar zaten çalışıyor. özelde üniversitede çalışan yaşlı hekimleri durdurmak için yapılan birşey. bu kadar mı aciz bir hale geldik.

28.03.2020

Ödül vereceğine yasak çıkartıyor bende sizi tanımlayacak hakaret küfür aşağılama kalmadı hayal sınırlarımın ötesinde pisliksiniz

27.03.2020

Bir sağlıkcı olarak söylüyorum ki gerçekten sağlık sektöründe vicdanıyla çalışan hiç kimse şuan işten ayrılmayı düşünmez geliri olsa da korkup kaçan da olmaz arkadaşlar. Eğer ki işinin başında durmaktansa kaçıyorsa zaten hiçbi zaman gerçek bi sağlıkcı olmamıştır.

TÜM YORUMLARI OKU (6)