ÖSYM Son Dakika Kılavuzu Açıklaması: Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alımı Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

Sağlık Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Kamu kuruluşlarının yapacağı personel alımları vatandaşların gündeminde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 40 bin kadro istihdamının 20 bini için yakın zamanda tercih kılavuzu yayınlanacağını duyurdu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı belli oldu mu? Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alım tarihleri ne zaman? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı için son dakika bilgiler…

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı personel alımı gündemde. Vatandaşlar, 20 bin personel alımının detaylarını öğrenmek istiyor. 20 bin personel alımı için branş dağılımı ve ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzu araştırılıyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile personel alımı için şunları söyledi;

'Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmıştır. 20 bin sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM’ye gönderildi.

Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Branş Dağılımı Belli Oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımı branşları için şu açıklamada bulundu;

10.348 hemşire, 1.600 ebe ve 6.604 Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzu ile 20 bin personel alım detayları da belli olacak.

ÖSYM'den Tercih Kılavuzu Açıklaması

ÖSYM Başkanı Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 20 bin sağlık personeli alımı için beklenen açıklama yapıldı. 

Açıklama şu şekilde; “Sağlık Bakanlığının 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin kılavuz çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yarın kılavuzu yayımlayacağız ve tercih sürecini başlatacağız.”

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!