Sağlık Bakanlığı'ndan Kızılcık Şerbeti'ndeki Hastalık Sahnesi Hakkında Açıklama Geldi!

Show Tv'nin en sevilen dizilerinden bir tanesi olan Kızılcık Şerbeti her sahnesiyle sosyal medyanın gündemine oturmayı başarıyor.

Her hafta olduğu gibi, cuma günü yayınlanan son bölüme de damga vuran sahneler vardı. O da Nilay'ın peşinden gelip eve giren köpeklerin sahneleriydi.

Minicik yavruların kalpleri erittiği sahnede, ev halkı köpekleri evde istemedi. Hatta Pembe de "hastalık bulaşır" diyerek tepkisini belli etti.

Pembe'nin bu sözleri sonrası lafa giren Meryem de “Köpekten insana hiç hastalık bulaşmaz” dedi. Bu sahne sonrası Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Çözüm hesabından yapılan açıklamada "Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide “Köpekten insana hiç hastalık bulaşmaz.” şeklinde ifade edilen bilgi doğru değildir!" dendi.

Açıklamanın devamında da şu ifadelere yer verildi:

'Kuduz, köpeklerden insanlara bulaşan en önemli hastalıktır. Kuduz bir köpeğin ısırığı, tırmalaması ya da salyasının açık yaraya teması sonrası kuduz insanlara bulaşabilir.

Köpeklerin ısırık ve tırmalamaları çeşitli enfeksiyonlara sebep olabilir; köpek salyası, dışkısı ve idrarı, bazı diğer hastalık etkenlerini insanlara bulaştırabilir.

Köpekler, insanlarda kala-azar hastalığına sebep olan parazitin rezervuarı olabilir. Hasta hayvanlardan beslenirken paraziti alan tatarcık sinekleri hastalığı insanlara bulaştırır.

Köpeklerin dışkısı ile insanlara kist hidatik hastalığı bulaşabilir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İşte gündem olan o sahne...

Açıklamayı buradan da görebilirsiniz...

x.com

İlginizi Çekebilir

Kızlar Koşun: Esra Ezmeci Uzak Kalınması Gereken 3 Erkek Tipini Açıkladı!
Feyza Civelek'ten Kızılcık Şerbeti'ne İlhami'nin Babası 'Ulvi' Olarak Dahil Olan Hamdi Alkan'la İlk Set Pozu!
Survivor'ın Eski Olaylı Yarışmacısı Turabi'nin Bel Altı Sözlerle Dolu Yeni Şarkısına Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doktorun Pot Kırması Yüzünden 'Baby Shower' Hayalleri Suya Düşen Hamile Kadın Gözyaşlarına Boğuldu
RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı
İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme
YORUMLAR
02.02.2025

En önemli değil "en tehlikeli" hastalıktır olacak.

02.02.2025

Doğru, mecburi hizmette her gün çocukların akciğer karaciğer kist hidatik nedeni ile ameliyatlarına girerdim. Bu kistlerin Patlayıp anafilaksi nedeni ile ölen 2-3 kişi de gördüm. Ankarada kardiyoloji doktoru bu ameliyat esnasında öldü mesela vs. Köpekler koyunlardan alır ve insana dışkıları salgıları yoluyla bulaştırır. Hem de sandığınızdan baya sık.

02.02.2025

Saolun doktor hanım bilgilendirme için, peki bunun olmaması için ne yapmalı hayvanlar düzenl şekilde devlet kontrolünde olsalar aşıları falan tam olsa bu durumun önüne geçilebilir mi?

03.02.2025

Sağlık bakanlığı her şeyi doğru yaptı, bir bu kaldı el atmadıkları. Bırakın şu hayvanları, düşün yakalarından. EVET EN PİS yaratık biz insanoğluyuz maalesef, bizden hayvanlara bulaşıyor ne bulaşıyorsa.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ