Sağlık Bakanlığı Evlenecek Çiftlere Ücretsiz SMA Taraması Yapacak

Bakanlık tarafından ülke genelinde 'Evlilik Öncesi Ulusal SMA Taşıyıcı Tarama Programı' başlatılacak. Program kapsamında, 81 ilde evlenecek çiftler, ücretsiz SMA taraması yaptırabilecek.

Program kapsamında kullanılacak 800 bin tarama kiti alımı için Bakanlık tarafından düzenlenen ihaleye 8 Ekim saat 11.00'e kadar teklif toplanacak.

İhale sürecinin ardından uygulamanın hızlıca hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hedef hastalıklı doğumların önüne geçmek

SMA genetik geçişli bir hastalık olduğundan, tarama programıyla taşıyıcı çiftlerin, evlilik öncesinde belirlenmesi amaçlanıyor.

Böylece, ailelere bebeğin hasta doğabileceği anlatılarak doğum öncesinde tedbir alınması sağlanacak. Bebeğin SMA'lı doğmasının önlenmesi için isteyen çiftler, tüp bebek uygulamasına yönlendirilecek.

Popüler İçerikler

Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
YORUMLAR
06.10.2021

isteğe bağlı değil zorunlu olmalı. akşam televizyonda sma hastası çocuklarına yardım isteyen ebeveynleri izleyip bir şey yapamamak çok acı. en azından bundan sonrası için önlem almak mümkün.

06.10.2021

Yeni evlenicekler hayatinizi s. Attik..araba ev almanizi hayale cevirdik..fais fiyata ev kiralamaniza sebep olduk..market alisverisinizde fais fiyata yapmaniza biz sebep olduk..köle gibi yasamaniza sebep biziz o yuzden sma testini bedava veriyoruz diye karar almislar..

04.12.2021

yapmayin cocuk kardesim ne gerek var 7 milyar insan var

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ