Sağlık Bakanı Türkiye'de Görülen Mutasyonlu Virüslerin Sayısını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, Türkiye'de görülen mutasyonlu virüslerin sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Toplantıda güncel gelişmeleri ele aldıklarını ifade eden Koca, alınan tüm önlemlere rağmen salgının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yayılmaya devam ettiğini belirtti. 

Mutant virüslerin yayılım hızını artırdığına dikkat çeken Koca, 'Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka maalesef çok hasta potansiyelini barındırıyor. Hızlı yayılan mutantlar görece daha hafif seyretse de çok bulaştıkları için korumamız gereken bünyelere de daha hızlı ulaşıyor' ifadelerini kullandı.

Mutasyonlu virüslerin sayısı

Mutant virüslerin artışta olduğunu aktaran Koca, Türkiye'de hangi mutant virüsten kaç kişide görüldüğü bilgisini paylaştı:

'Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir. '

Mutasyonlu virüslere karşı tedbirden ve aşıdan başka silahımız olmadığını ifade eden Koca, 'Bu silahlarımızın yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Ancak her ikisinin de zorlukları var. Aşı için küresel bir tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum' dedi.

"10 milyonun üzerinde aşı yaptık"

'Aşı tedariki ve uygulama performansımız konusunda, küresel koşulların tüm engellerine rağmen aşı üretme kapasitesi erken devreye girmiş ülkelerle rekabet eder durumdayız' diyen Koca, '10 milyonun üzerinde aşılama gerçekleştirmiş durumdayız. Aşı tedarikine paralel olarak bu performansımız bazı dönemler yavaşlasa da artarak devam edecektir' diye belirtti.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
10.03.2021

Çok normal, amk turistlerini para için fütursuzca sokarsanız ülkeye olacağı bu.

10.03.2021

maşallah hocam seriyi tamamlamışsınız. pul koleksiyonu gibi tüm parçaları toplamışsınız. eksik mutasyon kaldıysa onu da getirelim set tam olsun.

11.03.2021

Kapılar açık ipini koparan geliyor, sonra tedbir tedbir diye yüklenin millete..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ