Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Hekim İtirafı Geldi: "Küstürdük"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Maymun çiçeği virüsü ve gündeme dair konulara değinen Memişoğlu, ülkeyi terk eden doktorlara da değindi.

Öncelikle maymun çiçeği virüsü ile ilgili konuşan Memişoğlu, "Şu ana kadar ülkemizde bu son maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bir tanı konulmadı. Yani bizde şu ana kadar yok, inşallah da olmasın" dedi. Çiçek aşısı olanların %85 oranında korunduğunu hatırlatan Memişoğlu, covid gibi olmayacağını söyledi.

Kemal Memişoğlu, ülkeyi terk eden hekimlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu, "Biz maalesef hekimleri son zamanlarda biraz darılttık, küstürdük. Toplum olarak söylüyorum. Hekimleri toplum olarak üzdük" açıklaması yaptı.

Aile hekimleri ile ilgili de yeni bir sistem kurulacağını söyleyen Bakan, "Aile hekimiyle hastaneler ve eğitim araştırma dediğimiz üçüncü basamaklar birbiriyle haberli çalışacak. Bunu 6 ay içinde yapacağız. Aile hekimi gerektiği zaman, gerekli hasta için randevu alabilir hale gelecek" dedi.

İlginizi Çekebilir

AKP'li İş İnsanı Kendisiyle İlgili Haber Yapan Gazeteciyi "Terör Sevici" Diyerek Hedef Gösterdi
Ekonomist Ege Cansen, Enflasyonun Düşmesi İçin Maaş Zammının Yapılmaması Gerektiğini Söyledi
Kulüpler Birliği'nde Ali Koç Çatlağı: Galatasaray ve İki Kulüp Bildiriyi İmzalamadı

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
YORUMLAR
18.08.2024

Hükümet sebebiyle öncelikle o ve sadece doktorları küstürmediniz. Alanında uzman diplomatları monşerler diye aşağılayıp yerlerine uzmanlığı alakasız el etek öpen tipleri atadınız. Avukatları adliyelerde yerlerde sürükleyerek gözaltına alıp apartmanlardan bozma adına üniversite dedikleri yerlere hukuk bölümü açıp mesleği sıfıra indirdiniz. Atadığınız rektör ve dekanlarla ülkenin en iyi üniversitelerini işlevsiz hale getirip en iyi profesörlerini görevlerinden alıp en zeki öğrencilerine düşman oldunuz. Garibana yaptıklarını yazmaya zaten sayfalar yetmez. Çoğu mesele gibi çözüm bulmak yerine bu olayların tırmanması da sistematikti. Özellikle hakkını arayan eğitimliler sürekli olarak popülist söylemlerle itibarsızlaştırıp elitist olmakla suçlanıp darp edildi, ülkenin çoğunluğunu oluşturan cahil bırakılmış ezilmiş dışlanmış insanların önüne atıldı. Liyakatsizlerin dindar ve kindar nesli kanlı canlı kendini her yerde belli etti. Ne demişti vatandaş "Akp sayesinde artık doktor dövebiliyoruz."

19.08.2024

Ağzına sağlık ..

18.08.2024

Yapma ya. cahil cühelanın oyunu alıcam diye hekimlere giderlerse gitsinler dediniz. yap işlet devret ile 1 e yapılan şeye 5 vereceksiniz o hastanelerin içide boş kaldı

18.08.2024

Yok yav öyle deme, tamamen onların terbiyesizliği sizlik bişey yok, moraliniz aşınmasın rahat olun siz

TÜM YORUMLARI OKU (31)