Sağlık Bakanı Koca: "Salgın Hastalık Riski Kontrol Altında"

Kahramanmaraş merkezli iki depremde büyük yıkımın oluştuğu Hatay'da çalışmaları takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son duruma ilişkin bilgiler verdi. Koca, depremde yaralanan ve tedavi altında olan kişi sayısının 21 bin 859 olduğunu söylerken, 'Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler kontrol altındadır' açıklamasını yaptı.

Çalışmaları Hatay'dan takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Tedavi altındaki yaralılar ve taburcu edilenlerle ilgili bilgiler veren Koca, "Toplam hastanelerdeki tedavi gören sayısı 21 bin 859, dün taburcu olanlarla birlikte toplam tabucu sayısı 13 bin 612'dir" dedi.

Salgın hastalık riskine ve alınan önlemlere ilişkin de bilgi veren Koca, şunları söyledi:

'Örnekler deprem gibi afetlerden sonra salgın hastalıkların can yakıcı olduğunu göstermektedir. İnanıyorum ki hayat şartları kolay olmasa da alacağımız tedbirlerle depremzede kardeşlerim hayata sarılacaktır. Suyun sağlıklı olması halk sağlığının başta gelen şartıdır. Bu amaçla bakanlığımızca şebeke suyunun gittiği yerlerle ile birlikte tankerle su verilen toplam 1181 noktada klor ölçümü yapıldı. İlk günden itibaren 8 bin 379 noktada bakiye klor ölçümü yapıldı.

6 bin 832 noktada uygun, 1547 noktada yetersiz bulundu. İçme suyu olarak şişelenmiş suların kullanımı için çalışma başlatıldı. Tüm çadır kentlerimizde halk sağlığı uzmanları görevlendirildi. Bu bilgilerle birlikte şu bakımdan müsterih olun, afet bölgesinde bulaşıcı hastalık riskleri kontrol altında. Salgına meydan vermeyecek şekilde hazırlık yaptık. 5 bin 746 kişide bağırsak enfeksiyonu, 1483 kişide döküntülü hastalık, 103 kişide sarılığa, 61 bin 880 kişide grip benzeri hastalıklara rastlandı. tedavilerine hemen başlandı.'

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Deprem Bölgesinde Oluşabilecek Salgın Hastalıklar Konusunda Uyardı
Deprem Bölgelerinde Salgın Hastalık Görülme Riski Var mı? Önlem Almak İçin Neler Yapılmalı?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
18.02.2023

bu akp li bakanlarda bu aralar hepsi sakallı hesapta o kadar çalışıyorlarki traş olmaya vakitleri yok ha ha ha ha çok da yadik

18.02.2023

İşte ben de bundan korkuyorum

18.02.2023

farkinda oldunuz mu arkadaslar...önce covid...sonra sel felaketi sonra yangin..ve en sonun da deprem...😞😞

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ