Fahrettin Koca'nın 'Belirti Göstermeyen Pozitif Vakalar Tabloda Yer Almıyor' Açıklaması Gündemde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs salgının seyrine ilişkin olarak yaptığı açıklamayla sosyal medyanın gündemine oturdu. Bakan Koca 'vaka ve hasta' kavramlarının ayrımına dikkat çekerken, günlük olarak paylaşılan tabloda, sadece semptom gösterenlerin yer aldığını ifade etti.

Koca, 'Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Günlük verilen, daha doğrusu hasta sayısı sadece hastaneye yatan hasta sayısı değildir. Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz. Semptomu olan, hastanede yatmayan ve yatan kişileri günlük hasta sayısı olarak vermiş oluyoruz' diye konuştu.

İşte o açıklama 🎥

Detaylar için📌

Sağlık Bakanı Koca: 'Her Vaka Hasta Değildir'

Türk Tabipler Birliği: "Gerçekleri gizlediniz"

Bakan Koca'nın açıklamalarına sosyal medyadan da tepkiler geldi...

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
30.09.2020

Yurt dışında her ikisi de açıklanıyor o yüzden bizim de hepsini açıklamamız lazımdır .Troller gibi koyun değiliz ve salgını iğrenç yönettiğinizin farkındayız

30.09.2020

Tabloyu kırpa kırpa birşey kalmadı ki... ..... Bir ay içinde tabloya yazacak hasta olmayacak ama hastanelerde boş yatak aranacak.... ..... Okulları açmayın.... .....

30.09.2020

Biri ne de güzel açıklamış; ‘bizim korkmamız gereken hastane’de yatanlar değil ki, dışarıda gezen pozitifler.’ Bu durumda tedbir elden gideyyah sayın bakanım (:

TÜM YORUMLARI OKU (58)