Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs Açıklaması: 'Şu Ana Kadar Toplam Vak'a Sayımız 18'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs vak'alarına ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Koca 'Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç vak'amız var. ' ifadesini kullandı.

Sayıdaki belirsizlik üzerine bir açıklama daha yapan Koca 'Şu ana kadar toplam vak'a sayımızsa 18’dir' ifadesini kullandı.

Bakan Koca vak'a sayılarına ilişkin yeni açıklamayı Twitter üzerinden yaptı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

'Açıkladığımız ilk vakanın gözlem altında tutulan çevresindeki iki kişiye tanı konmuştur. Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç vakamız var. Durum üzücü ama… Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir.'

Sayıdaki belirsizliğe sosyal medyada tepki gösterilmesinin ardından ikinci açıklama geldi: 'Toplam vak'a sayımız 18'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bakan Koca açıklamasında 'Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vak'amızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vak'a sayımızsa 18’dir. Vak'a sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir.' ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı dün yaptığı açıklamada, umreden dönen bir kişide daha virüsün görüldüğünü aktarmıştı.

Türkiye'de 6. Koronavirüs Vakası Umreden Dönen Bir Kişide Görüldü

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
15.03.2020

herkes götünün üstünde dursa yayılmayacak.

15.03.2020

İnsanlar götünün üzerinde otursa hiçbir sorun kalmayacak ama nerede! hem virüs hiç yayılmasın hem biz sürekli gezelim, öpüşüp koklaşalım istiyor bazı moronlar

15.03.2020

18 tespit edilen siz buna 50 deyin kafadan çünkü çok hızlı yayılan bir virüs bu. Umarım herkes artık daha dikkatli olur. Ölüm henüz olmadi, olmadan çılgın önlem alınmalı. Tabi vatandaş bunu kendi yapmak zorunda. Fransa her yeri kapattı baş edemedi milletin arsizligiyla şimdi de parklar bahçeler doldu artık bakanlar isyan ediyor yani. Yalniz sağlık bakanı sürekli yalnız açıklama yapıyor dikkatimi çekmiyor değil. Tüm sorumluluk tek başına bu adama mi bırakıldı?? Biraz anormal sanki.

TÜM YORUMLARI OKU (69)