Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs Açıklaması: 'Salgının Şu Anda Türkiye'de Olma İhtimali Çok Yüksek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak 'Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek' açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaÇin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. 

Sözlerinin başında bugüne dek aldıkları önlemlere değinen Koca, 'Havaalanlarında termal kameraları yerleştirdik. Giderek bütün illerde bu uygulamaya geçilmiş oldu. 'Termal kamera ne kadar gösterebilir' diyebilirsiniz, ama bilimin geldiği noktada termal kamera böyle bir durumda yapılması gereken ilk eylemlerden biridir. Bizim başladığımız dönemde birçok ülke bunu uygulamaya başlamamıştı' ifadesini kullandı.

Koca açıklamasında 'Salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek' vurgusunda bulundu.

Koca açıklamasını şöyle sürdürdü: 

'Bütün dünyada olmayan ülke kalmadı. Bu salgın içimizde dediğimde farklı yorumlanmıştı. Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Bu virüs tespit edilebilmiş değil. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemiyorum. İşin gerçekliği var. Yurt dışına yoğun giden gelen insanımız var. Oradan enfeksiyonu almadığını kim söyleyebilir? O nedenle bizim bu dönemde ısrarla ifade etmiştim, 'sorun küresel ama mücadelemiz ulusal' Bulaşıcılığı önlememiz gerekiyor. Tedbirleri vatandaşımızla birlikte almamız gerekiyor.'

Bakan Koca, İtalya ve Avrupa'nın virüse karşı tedbirsizliğini de eleştirdi.

Koca 'İtalya da bir odak olmaya başladı. İtalya'da olma sebebi de gemide 32 vatandaşının getirilmesi ve bu kişilerin karantinaya alınmadan eve gönderilmiş olması. 30 kişi bütün Avrupa'yı etkiledi. Avrupa da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa tedbirlerini almakta geç kaldı ve hala da geç kalmaya devam ediyor. Her geçen gün Avrupa'da rakamların yükseldiğini görüyoruz. İskandinav ülkelerinde de artıyor. Almanya ve Fransa önümüzdeki günlerde daha büyük sorun yaşayacak.' ifadelerini kullandı.

İtalya'da dün ülke çapında seyahat kısıtlaması getirilmiş ve tüm şehirlerde kırmızı alarm durumuna geçilmişti.

Ülke Çapında Seyahat Sınırlaması Getirildi: İtalya'da Koronavirüs Sebebiyle Ölenlerin Sayısı 463'e Yükseldi

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
10.03.2020

Bu alıştıra alıştıra itiraf etme olayı artık ülkenin politikası haline geldi. Önce yok, sonra olabilir şimdi de kesin var. Yakında etkilenmiş kişi sayısını verirler.

10.03.2020

Ama yinede ölüm yok. Bu bile büyük başarı. İtalya,da 600'ü geçti ölü. Varsa bile virüsle bile mücadelede en başarılı biziz oluyor.

10.03.2020

resmi olarak rapor edilmiş bir vaka yok ancak heryeri saran virüs elbette ülkemize de sıçramış oalbilir diyor kısacası.bu mevzuyu siyasete bağlamanın anlamı yok.anladığım kadarıyla bakanlık da belediyelerde kendince önlemler alıyor.vatandaşın da kendi önlemini alması lazım.olabildiğince kalabalık yerlerde bulunulmaması,ellerin yıkanması,maske kullanılması,fiziksel temastan olabildiğince uzak durulması vs elbetteki korona virüsü türkiyede var.yani resmi vaka rapor edilmese de bikere mantıken dünyayı saran bir virüsün özellikle de istanbul gibi 20 milyonluk nüfuslu kozmopolit bi şehirde olmaması neredeyse imkansız.bunun saklandığına pek katılmıyorum hayır ulusal bazda olan bişiy değil ki dünya şu an kasıp kavruluyor bu virüsle neyin paniği olsun?

10.03.2020

Türkiye bitmiş harbi diyorum. Adamlar en azından spesifik sayı veriyor şu kadar hastamız var diye. Bizim sağlık bakanı da herhalde bizim ülkede de vardır modunda

10.03.2020

adam şuana kadar tespit edilen hasta olmamasından bahsediyor. Sen bambaşka bişeyden

TÜM YORUMLARI OKU (52)