Sağlık Bakanı Koca: 'Bu Akşam Toplam Vak'a Sayısını Açıklayacağım'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vak'alarına ilişkin son gelişmeleri aktardı. Koca 'Devlet olarak yaşamı durdurmadan alınacak tedbirleri alıyoruz' ifadesini kullandı. Koca, pozitif çıkan yeni vak'alar ile birlikte virüslü kişi sayısını bu akşam açıklayacağını aktardı. 

Koca'nın vak'a sayılarına ilişkin ifadeleri şöyle: 

'Pozitif çıkan yeni vak'alarımız var, ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut. Bu akşam toplam vak'a sayısını açıklayacağım. Gece 12'den önce açıklamış olurum.'

Umreden gelen 5 bin kişinin üzerinde kişi gözetim altında.

Bakan Koca ayrıca 'Umreden gelen 5 binin üzerindeki vatandaşı gözetime aldık. Bu vatandaşları 14 gün sürece boyunca gözlem altında tutacağız' dedi.

Ankara ve Konya'da Öğrenci Yurtları Boşaltıldı: Umreden Dönen 10 Bine Yakın Kişi Karantinaya Alındı

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR
16.03.2020

umarım çok değildir yeni vaka sayısı 🤲

Pasif Kullanıcı
16.03.2020

Açıklayacağı sayı 20, ama en az 200 ve can kaybı da var muhtemelen. O kadarını açıklamaz ama :(

16.03.2020

bugün yerel radyodan şehirle alakalı haberleri dinledim, karantinaya alınanlardan bahsediyor burada, ama TV haberlerine bakıyorsun yok, yeterince şeffaf olunmadığını düşünüyorum artık. Yerel radyo kanalının da şehirle alakalı yalan haber yapacağına inanmıyorum açıkçası. Panikten uzak tutmak belki amaç fakat insanları umarsızlığa sürüklüyor bu durum ve çarşı pazar hala gezme eğlenme peşinde olanları görüyorum akşam iş dönüşünde sık sık. Üstüne internet ortamında trollük yapan, kendince durumla dalga geçen, eğlenceye vuran insanlar da baymaya başladı, kritik bir dönem umarım bir an önce çözüme ulaşır, umarım yine bazı şirketlerin cebini doldurmak olmaz amaç tedavi/aşı süreçleri için.

Pasif Kullanıcı
16.03.2020

Çok haklısın panige sürüklememek için çok şeyi saklıyorlar ama bunun dogru olmadıgını bilinçli olan bir çok insan hissediyor. Olay şuan için çok ciddi boyutlarda. Dünyada yayılma aşamasında neler olabilecegini alanında uzman olan bilim insanları bile öngöremiyor ama tvlerde gazetelerde konuyla alaksız bir sürü insan çıkıp yok şunu yapın yok bunu yapın diyor. Elinizi yıkayın temizliginize dikkat edin diyorlar. Virus hava yoluyla bulaşıyor eğer elinize kadar gelmişse bedeninize çoktan girmiş demektir! İlk çinde çıktı bir süre sonra italyan kökenli italyada ikamet gösteren bir kaç bilim insanı korkmayın çaresini bulmak üzereyiz gibisinden ahkam kesti ve Wuhandan sonra virusu italyada patlattılar ! Bu döngüden hiç mi bir şey anlamıyor insanlar. Cuma gününe kadar ohal ilan edeceğiz ozaman olayın ciddiyetini biraz olsun kavrarsınız belki.

Pasif Kullanıcı
16.03.2020

İleri ki günlerde sokaga çıkmaya mecbur kalırsanız yaşlılarınızı ve çocuklarınızı asla sokaga çıkarmayın ailenizde bagışıklık sisteminin güçlü olduguna güvendiğiniz bireyinizi gönderin. Sokakta giydiginiz kıyafetleri evin içine sokmayın dezenfekte edin. dışardan gelen gıda maddelerini yıkamadan evin için almayın. Kulaklarınızı ve burun deliklerinizi tıkayın gözlerinizi koruyun maske kullanın. Sokakta agır naneli sakızlar çigneyin salgılarınızı yutmayın. Yanınızda sürekli kolonya bulundurun mümkünse başlıgı püskürtmeli olan şişelere koyun sürekli üzerinize püskürtün. Mümkün oldugunca sokaktan uzak durun.

16.03.2020

Burun deliğimi tıkayıp nefesi ağzımdan alıp iyice hasta mı olalım napalım

TÜM YORUMLARI OKU (21)