Sağlık Bakanı Açıkladı, THY Durdurdu: Çin'e Uçuşlar Şubat Sonuna Kadar İptal

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararı aldıklarını açıkladı. Bakanın açıklamasının ardından Türk Hava Yolları (THY) da Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian seferlerinin Şubat sonuna kadar durdurulduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bugün yedinci toplantısını yapan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu'nda alınan kararları ve uyarıları kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaştıklarını belirten Koca, 'Şu an ülkemizde koronavirüs yok ve ülkeye girişini önlemek üzere Bilim Kurulu'nun aldığı önerileri hassasiyetle hayata geçirme noktasında özen gösteriyoruz.' diye konuştu.

Uzakdoğu ülkelerinden gelenler termal kamera ile incelenecek 🎥

Bilim Kurulu'nun gündemine, havaalanlarında termal kamera, karantina odası, negatif basınçlı sedye gibi önleyici yaklaşımların Çin dışındaki başka ülkelerden gelenler için de devreye girip girmemesi konusunun geldiğini bildiren Koca, 

'Bu dönemde özellikle Uzak Doğu Asya'dan gelen ülkeler olarak daha çok Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelen uçuşlara termal kamera uygulamasına yarından itibaren bakanlık olarak geçeceğiz.' ifadesini kullandı.

"Tüm uçuşları durdurduk"

Çin havayollarından gelen uçuşlarla ilgili alınması gereken tedbirleri hayata geçirdiklerini aktaran Koca, şunları söyledi:

'Bugün özellikle son günlerde salgının merkezi olan Vuhan şehri iken olgu sayılarının giderek diğer şehirlere ve eyaletlere de uzanmış olması ve sayıların giderek artması nedeniyle, Çin'den gelen uçuşların belli bir süreyle olması şeklinde Bilim Kurulu'nun bir önerisi oldu. Bu süre zarfında hem enfeksiyonun seyrinin pik yapacağı ve bu sürede devamında nasıl bir tedbir alınması gerektiğiyle ilgili tekrar değerlendirilebileceği düşünüldü. Bu çerçevede biz de çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibarıyla da devam edip etmeyeceği konusu tekrar değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşmış oluruz.'

Bakan'ın açıklamasının ardından THY: Şubat ayı sonuna kadar durduruyoruz 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Vuhan'dan getirilen yolcularda virüse rastlanmadı

Bakan Koca, 'Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde tutulan 61 kişiden alın numunelerin negatif olduğunu, yani koronavirüs hastası olmadıklarını ifade etmek istiyorum.' dedi.

Detaylar için 👇

'Koca Yusuf Operasyonu' Tamamlandı: Vuhan'dan Tahliye Edilen 42 Yolcu Ankara'da

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
03.02.2020

Ülkelerden seyahat tümden yasaklanamaz diyen arkadaşları sahneye alalım.

03.02.2020

Her mecrada söylüyorum. Aliexpress'i durdurun. Asıl virüs oradan yayılacak Türkiye ve Rusya'ya :D

biz türküz alcağımız ürüne 50 lira fazladan verceğimize gerekirse o virüsü kaparız :D o iş olmaz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ