Sağlığınızı Koruyabilmeniz ve Verimlilik Sürenizi Uzun Tutabilmeniz İçin Günde Ortalama Kaç Saat Uyumalısınız?

Yaşam kalitesini arttırmak ve sağlıklı bir vücut için yaşa göre kaçar saat uyumanız gerektiğini bilmek ister misiniz?

Yeni doğanlar (0-3 ay):

İdeal olanı, yeni doğan bir bebeğin her gün 14 ila 17 arasında uyumasıdır. Fakat 11 ila 13 saat arası da yeterli olabileceği gibi yeni doğanların 19 saatten fazla uyumasının bazı sağıl sorunlarının belirtisi olabileceği ya beraberinde getirebileceği söylenmektedir.

Bebekler (4-11 ay):

Yeni doğan olmayı geçen bebeklerin tavsiyeye göre 12 ila 15 saat arasında uyuması gerektiği söylenmektedir. En az 10 saat uyku da yeterli olabilirken bebeklerin 18 saatten fazla uykuda bırakılmamasına özen gösterilmelidir.

Yürümeye yeni başlayan çocuklar (1-2 yaş):

Bu yaş grubuna tabi olan çocukların bebeklikten çıkmış olmaları sebebiyle 11 ila 14 saat uyumaları tavsiye ediliyor. Çünkü bebeklerin gelişimi için uyku önem arz ederken uyku ihtiyacı yaş ilerledikçe düşmektedir. Fakat kabul edilen aralık 9 ila 16 saat arasında olmasıdır.

Okul öncesi dönem (3-5 yaş):

Uzmanlara göre bu yaş grubunda bulunan çocuklar için 10 ila 13 saat aralığı yeterli olarak görülüyor. Gelişimin düzeni için 8 saatten az, 14 saatten fazla uyku kesinlikle uygun görülmüyor. Anne, babalar bu konuya dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor.

Okul dönemi (6-13 yaş):

Uyku Vakfı'na göre 9 ila 11 saat arası uyku ergenlik öncesi dönemindeki yarı çocuk, yarı genç sayılan bu dönem için uygun görülen seviyede. 7 saatten az veya 12 saatten fazla uyku geçiş dönemindeki bu bedenler için kesinlikle onaylanmıyor.

Ergenlik dönemi (14-17 yaş):

Ergenlik dönemindeki bireyler için tavsiye edilen uyku süresi 8 ila 10 saat arası olarak öngörülüyor. Uyku Vakfı'nın bu yaşlar için uyku saatlerinin, 11 saatten fazla ve 7 saatten az olmaması gerektiği söylüyor. Ergenlik dönemindeki ruhsal geçişleri uyku da etkiliyor.

Genç yetişkinler (18-25 yaş):

Ergenlikten sonraki bu dönemde sağlık problemlerinin kendini gösterebildiğini söyleyen Uyku Vakfı, bu yaş grubuna 7 ila 9 saat uyku tavsiye ediliyor ve uyku süresinin 6 saatten az, 11 saatten fazla olmaması gerektiği belirtiliyor. Uyku süresinin düzensizliği sağlık problemlerine davetiye çıkarabiliyor.

Yetişkinler (24-64 yaş):

Bu yaş grubu için tavsiye edilen uyku süreleri, genç yetişkinler grubuyla aynı olmasının yanı sıra günlük hayatın stresi ve yoruculuğundan kurtulmak daha çok dikkat etmeleri gerektiği de belirtiliyor.

İleri yaş grubu (65 yaş ve üstü):

İlerleyen yaşlarda artık kendini iyiden iyiye hissettiren sağlık sorunlarıyla beraber uykunun önemi artıyor. Sağlıklı görülen uyku süresi günde 7 ila 8 saat fakat bu sürenin 5 saatten az olmaması ve 9 saati de aşmaması tavsiye ediliyor. Yaşı ilerleyen bireylerde uyku, en az bebekler için olduğu kadar büyük bir önem arz ediyor.

Hepimizin bildiği bir gerçek ki uyku birçoğumuz için vazgeçilmezlerden...

Eğer yeteri kadar faydalanmak istiyorsanız tavsiyeleri dikkate alın deriz.

Uyku problemlemi olanlarınıza da geciktirmeden derhal bir uzmana görünmeyi şiddetle tavsiye ediyoruz...

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
YORUMLAR
31.01.2020

6 saat bana yetiyor, bilemiyorum bilim insanlarını... Haa bu arada 4-11 Aylık saçın bebeği var lan!

31.01.2020

saçın bebeği?!😂😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ