Sadettin Saran'dan Dikkat Çeken Açıklama: 'Bir Milletin Yok Edilmesi İçin Bombalar, Füzeler Şart Değildir'

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Instagram'dan bir video paylaşarak Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yaptı.

Sadettin Saran yaptığı paylaşıma "Milli Eğitimde derhal A’dan Z’ye reform yapılsın. İnanın, biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz; ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke iflas eder" açıklamasını yazdı.

'Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve maalesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeterlidir. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar.

İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor. Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor. Bir diğer tehlike de kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş var.

O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!'

İşte o anlar: 👇

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ekran Maceraları Kısa Sürdü: Umduklarını Bulamayarak 2025 Yılında Final Yapan Diziler
Bir Kadının 60 Yaşındaki İş Arkadaşından Aldığı Mektup Sosyal Medyada Gündem Oldu
400'den Fazla Şubesi Olan Tatlı Devi Konkordato İlan Etti!
YORUMLAR
22.07.2022

Eğitimde reformu imam hatip açmak ve müfredatı boş davalarının propagandasını yapmak için kullanan Taliban militanlarından beklemeyin. Anca bu Vichy hükümeti iktidardan gittiğinde olur.

22.07.2022

imzamı atarım

Pasif Kullanıcı
22.07.2022

Ağzına sağlık! Ama zaten istenen bu, eğitimsiz cahil biatkar toplum yetiştirmek!

TÜM YORUMLARI OKU (15)