Sadettin Saran'dan Dikkat Çeken Açıklama: 'Bir Milletin Yok Edilmesi İçin Bombalar, Füzeler Şart Değildir'

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Instagram'dan bir video paylaşarak Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yaptı.

Sadettin Saran yaptığı paylaşıma "Milli Eğitimde derhal A’dan Z’ye reform yapılsın. İnanın, biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz; ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke iflas eder" açıklamasını yazdı.

'Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve maalesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeterlidir. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar.

İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor. Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor. Bir diğer tehlike de kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş var.

O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!'

İşte o anlar: 👇

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
22.07.2022

Eğitim sistemi iflas etti bile. OECD raporuna göre ülkenin %40'ı okuduğunu anlamıyor. Bu tabi okuyan kısım için geçerli. Çünkü okuma oranı da %40 civarında. Ülkede hiç kitap okumayan oran %60!

23.07.2022

sadece buradaki yorumlardan bile anlaşılabiliyor bu durum,çoğu ne yazdığını biliyor,ne okuduğunu anlıyor,ne imla,ne noktalama... sorsan eğitimliyim derler.

22.07.2022

Eğitimde reformu imam hatip açmak ve müfredatı boş davalarının propagandasını yapmak için kullanan Taliban militanlarından beklemeyin. Anca bu Vichy hükümeti iktidardan gittiğinde olur.

22.07.2022

imzamı atarım

TÜM YORUMLARI OKU (17)