Sadece Son 72 Saatte Türkiye'nin Çeşitli İllerinde Yaşanan Cinayetler

Türkiye uzun süredir bir şiddet sarmalında. Hatta düşen dehşet dolu cinayet haberlerini pek çoğumuz takip etmekte zorluk çekiyoruz. En son polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesiyle son birkaç günde yaşanan dehşet dolu anlar ne yazık ki birkaç saat içinde unutulmak üzere tekrar gündeme geldi.

via: Muhammed Vefa

Aydın'da bir kadın eski sevgilisi tarafından öldürüldü.

Edirne'de miras davası nedeniyle bir kişi babasını öldürdü.

Diyarbakır'da bir öğretmen silahlı saldırıda öldürüldü.

Mersin'de yol kavgası nedeniyle baba, oğul ve gelin öldürüldü.

Burdur'da bir kişi av tüfeğiyle öldürüldü.

Bodrum'da evinde oturan 2 kişi öldürüldü.

Mersin'de bir kadın oğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Isparta'da 18 yaşında bir genç bıçaklanarak öldürüldü.

Düzce'de bir kişi çocuk parkında başından vurulmuş halde bulundu.

Manisa'da bir kişi boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdü.

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR
24.09.2024

Ülkede her an her çeşit dayak yeme, öldürülme ihtimali var. Hç kendimizi kandırmayalım şiddet ve davarlık genlerimize işlemiş, çoğunluğu cahil ve kültürsüz bir halkın oluşturduğu toplumun içinde bir ruh hastasına denk gelmemek şansla orantılı artık. Memleket kayıtsız silik karakterli aciz ruh hastası dolu, ailesinde ve çevresinde şiddet görerek büyüyenlerle dolu, kurtlar vadisi gibi şiddetin meşrulaştırılıp mafyanın kutsallaştırıldığı dizilerle yetişen bir nesille dolu. Önüne gelene iftira atıp düşmanlık besleyen iktidarların söylemleriyle bütünleşenlerle dolu. Şiddet böyle bir şey, normalleştirince kimi nasıl vuracağı belli olmuyor. Fantezilerinin tatmini oluyor. Bu iflahını belledikleri ülkede zaten ölmek dayak yemek falan için bazen kimseyle atışmana bile gerek kalmaz. Adamın biri gelir samuray kılıcıyla sırf 'canı istediği için' öldürür. Saçma bir sebepten her an birinin hedefi olabilirsin.

24.09.2024

Ekonomik çöküş insani değer yargıları zayıf toplumları şiddete daha eğilimli hale sokar daha ilkel bir yere çeker. Her türden kötülüğü yapabilecek insan sayısı arttı. Vahşi bir rekabet bilinciyle yetişmiş bireyler yoksulluk arttıkça daha da vahşileşti. Irkçılık, ayrımcılıklar, cinsiyet temelli nefretler, fırsatçılık, hep daha fazlasına sahip olma isteği, güce para ve mevkiye biat, çıkarlar için her yolu meşru görmek. Kötülüğün ve acımasızlığın karizmatik bir davranış gibi gösterildiği medya ve egemen atmosfer lümpenlik ateşine atılan odunlar gibi. Temsil edilen ve dayatılan bütün değerler sistemi, çalma ve yandaş kayırma üzerine kurulu bir anlayışı toplumsallaştırdı ve etik değerden yoksun her türden davranış geçerli oldu. Çünkü bu davranış örüntülerine sahip olanlar mükafatlandırıldı.

24.09.2024

ama istikrar imanlı yönetim falan filan. tercihler!

24.09.2024

Nefes aldığımıza şükreder hale geldik. Her yer suç mahalli.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ