Sadece Kuzey Kore'de Yapılan ve Duyunca Ufak Çaplı Bi' Şok Geçireceğiniz Meslek Grupları

Dışa kapalı bir ülke olan Kuzey Kore, insanlar için her zaman merak konusu olmuştur. Yaşam tarzlarından sosyal hayatlarına oldukça sıkı kurallarla yönetilen bu ülkede birbirinden garip meslekler de vardır. Bu meslekleri biz de sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

1. Taş parlatıcıları

Taş parlatıcılar, kamuya açık alanları şık ve parlak tutmakla görevli hükümet tarafından atanmış çalışanlardır. Batı eyaletlerinden her yıl yaklaşık 4.000 ila 6.000 turist Kuzey Kore'yi ziyaret ediyor. Bu sayı, dünyadaki en düşük turist katılımını oluşturuyor.

Taş parlatıcılar, turistlere hitap etmek için kamusal alanlara yerleştirilen taşları parlatmaktır. Amaç, turistlerin Kuzey Kore'nin altyapısının mükemmelliği karşısında büyülenmesidir. Bu özellikle Pyongyang'daki Muzaffer Savaş Müzesi gibi yerler için geçerlidir.

2. Pirinç müfettişleri

Bu müfettişler, pirinci yöneten ve dağıtan tesisleri kontrol ederler. Bu toplu denetim, mükemmellik amacı ile yapılır. Her pirinç tanesi, aşçılara yalnızca mükemmel tahılların iletilebilmesi için denetlenmelidir. Bunun temel nedeni Kim Jong Un'un özellikle pirince düşkün olmasıdır. Kaliteyi sağlamak için, pirinç denetçileri her bir pirinç tanesini ayrı ayrı değerlendirmelidir.

3. Sokak temizleyicileri

Kuzey Kore'nin kişi başına yıllık ortalama 1.000 dolar geliri vardır. Bu, insanların büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında olduğu anlamına gelir. Ortalama bir Kuzey Kore vatandaşı, yalnızca araba, bisiklet ve motosiklet gibi lükslere sahip olmayı hayal edebilir.

Başkent Pyongyang'ın sokakları genellikle boş olur. Yollar, ülkenin gücünü göstermek için büyük ve geniş olsa da, nadiren trafik olur. Ancak sokakların kalabalık olmaması sokak temizleyicilerinin işlerini kolaylaştırmaz. Bu insanlar zaten temiz olan yolları her gün temizlemeye devam ederler.

4. Kar yolu temizleyici

Kuzey Kore'nin en kuzeyinde bulunan Chongjin, Ebedi Genel Sekreterin merkezidir. Bu mekan, ölmüş olan lideri onurlandırmak için tasarlanmıştır. Ancak, şehir turistlere ve yerlilere yasak. Bu, esas olarak yoğun kar yağışından kaynaklanmaktadır.

Kar, araçların Chongjin'de manevra yapmasını imkansız hale getiriyor. Ancak bu şehirdeki tüm anıtlar ve patikalar yıl boyunca temiz tutuluyor. Yoksul insanlara “kar temizleme” işi verilir. Yıl boyunca karı elle temizlemekle yükümlüdürler. Ziyaretçi olmamasına rağmen, bu işçiler zorlu koşullarda çalışmak zorunda kalıyor.

5. Moda polisi

Moda, Kuzey Kore için oldukça önemli bir konudur. Bunun temel nedeni, ülkenin tüm dış etkileri engellemeyi hedeflemesidir. Yabancı etkilerden bahsetmişken, moda trendleri de öncelikli listeye giriyor. Kimilsungist-Kimjongilist Gençlik Birliği, ideolojik saflığı sağlamakla görevlidir. Birlik, Kuzey Kore gençliğinin General'in emirlerine uymasını sağlamak içindir. Bu yüzden Birlik, sokak modasını inceliyor. Normdan sapan herhangi bir kıyafet giyen insanlar ise cezalandırılır.

6. Kuaförlük

Kuaförlerin nesi Kuzey Kore'ye özgü diyebilirsiniz ancak Kuzey Kore, herkesin uyması gereken saç stilleri konusunda katı kurallara sahiptir. Bu kurallar tamamen kişisel stilden yoksundur.

Örneğin, sadece evli olmayan kadınlar saçlarını uzun tutabilir. Evli kadınların saçları kısa olmalıdır. Erkeklerin saçlarının uzunluğu 5 santimetre olmalıdır. Sadece yaşlı erkeklerin uzun saç tutmasına izin verilir. Kuzey Kore'de 28 resmi saç kesimi var. Bunlardan on tanesi erkekler, diğerleri ise kadınlar içindir. Ayrıca, boyalı saç kesinlikle yasaktır.

7. "Trafik kadını"

Kuzey Kore'ye ilk kez gelen ziyaretçilerin çoğu, trafiği yönlendiren mavi giyimli güzel kadınları anında fark ederler. Bu trafik polisleri, kavşak ortasında yer alan beyaz dairelerin içinde dururlar. Güzellikleri ve yüksek sosyal statüleri ile tanınırlar. 'Trafik kadınları' çoğu ortalama vatandaştan daha yüksek maaş alırlar. Hükümet ayrıca bu hanımlara ayrıcalıklı muamelede bulunuyor. Devlet onlara ortalama vatandaşlardan günde 300 gram daha fazla yiyecek sağlıyor. Ayrıca ücretsiz barınma ve sağlık hizmetleri verilir.

Trafik kadını olmak için tek kriter ise iyi görünüm ve boydur. Trafik kadınları da bir dizi zorlu testten geçer. Trafik kadını olmak için resmi eğitim genellikle 17 yaşında başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Tarihin Karanlık Yüzü: Timsah Yemi Olarak Kullanılan Siyahi Bebeklerin Kan Donduran Hikayesi
Başka Yöne Bakmak Yasak: Çocukların Ebeveynlerinin Seks Yapmasını İzlemek ve Not Almak Zorunda Olduğu Kültür
Bir İmparatorluğu ve Zamanının En Güçlü İki Erkeğinin Kalbini Yöneten Kleopatra'dan Öğreneceğimiz Dersler

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
YORUMLAR
22.07.2022

Abi boyle icerikler yapmayin. Olur da hukumetten biri okur falan mazallah

Pasif Kullanıcı
22.07.2022

Sert bir sistem, ama dış etkilerden uzak doğal bir yer bence. En azından saçma sapan YouTube, TikTok, Instagram vesaire falan yoktur, insanlar bozulmamıştir. Belki şartlar kötü ama insanlar doğaldır yani. Ben yaşamak isterim Kuzey Kore'de.

22.07.2022

Gördüğüm em malca yorumlardan biri. İnsana zorla bir hayat dikte etmek ve buna güzel demek… çok beğeniyorsun o halde sosyal medya hesaplarını kapatarak bu hayatı yaşamaya başlayabilirsin

22.07.2022

Askerliğim aklıma geldi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ