Sadece Karanlık Çökmeye Başladıktan Sonra Verimli Çalışabilen İnsanların Anlayacağı 15 Şey

Her şeyin cıvıl cıvıl olduğu, kalabalığın gürültünün dikkatinizi dağıtabilecek yığınla şeyin olduğu gündüz vakitlerinde çalışmak kimi insanlar için işkenceye dönüşebiliyor. 

Gün ışığı, fazla aydınlık olması bile motivasyonunuzu düşürebilecek ilk şeyler arasında sayılabilir. Sadece karanlık çöktüğünde çalışabiliyorsanız ne demek istediğimizi anlamışsınızdır. 

O halde gece motivasyonu ve verimliliği daha yüksek olan insanların bildiği o şeylere biraz yakından bakalım...

1. Koskoca bir gün çuvala girmiş gibi aval aval vakit geçirip geceleri bir anda üzerinize çöken o verimlilik hali, bir şeyler üretme ihtiyacı sizi bir türlü rahat bırakmaz.

Yapmanız gereken onlarca iş için gündüz vakitlerinde bir türlü yeterli enerjiyi kendinizde bulamaz, işin başına geçmek için debelenir durursunuz ama nafile...

2. Geceleri bastıran bu çalışma aşkı için kendinizi ayakta tutmanın bin türlü yolunu ararsınız bir yandan da.

Uykuyla bir probleminiz yoktur çünkü esasında. Aslında uyumak istersiniz ama aynı zamanda çalışmanız da gerekir. ÇÜNKÜ GÜNDÜZ HİÇBİR ŞEY YAPAMADINIZ.

3. Gelsin kahveler, gitsin kahveler. Hazır bu üretkenliği bulmuşken işe koyulur, gecenin sonunu görene kadar çalışırsınız.

💪💪💪

4. Çünkü çevrenizde sizi rahatsız edebilecek kişi ve şeylerin en az olmasından sebep gece boyunca çalışmanın daha fazla konsantrasyon demek olduğunu bilirsiniz.

Çalıştıkça çalışasınız gelir çünkü etrafta dikkatinizi dağıtabilecek tek bir şey yoktur. Tam gaz motivasyon sürer gider.

5. Gün ışığı ve gün içindeki kalabalık sizi ziyadesiyle rahatsız eder ve gün boyu bu ikisinden kaçabilmenin yolunu arar durursunuz.

Işığa hassasiyetiniz var belki de...

6. Ne kadar erken uyanırsanız uyanın gece boyunca çalışabilecek enerjiniz daima vardır.

İşte iş burada mistikleşiyor. Hem bir gece önce geç yatmışsınızdır hem sabah erken kalkmışsınızdır ama yine de çalışma enerjisiyle dolusunuzdur ve beyniniz adeta dinlenmiş yenilenmiş gibi hissedersiniz.

7. Çoğu zaman bunun sosyal hayatınızı etkilediğinin farkındasınızdır, uyku ve çalışma düzeninizi değiştirmek için çokça çabalarsınız...

Ama gündüz vakitlerinde ne zaman o işin başına otursanız ya o işin sonu asla gelmez ya da kendinizi oyalayacak işten kaçabilecek bir şeyler bulursunuz.

8. Bütün işlerinizi geceye bıraktığınız için sabaha yetiştirmeniz gereken tonlarca iş olacağı için muhtemelen, gece arkadaşlarınız partileme davetlerini ağlaya ağlaya reddetmek zorunda kaldığınız zamanlar da olur.

9. Bu alışkanlığınızın gündüzleri sizi yarı yolda bırakmasından da her zaman korkarsınız. Ya bir yerde uyuyakalırsam?

Çünkü tüm gece çalışmışsınızdır, uykular haram......

10. Gece geç yatmak gündüzlerinizi mahvetmez aksine gündüz erken uyanmak gecelerinizi mahveder.

Çünkü performansınızı en iyi etkileyen saatlerdir geceler. Gündüz erken kalkmak zorunda olmak sizi daha sinirli bireylere dönüştürebilir. Bilim insanlarının araştırmalarına göre buna 'sosyal jetlag' deniyormuş. Yani gece kuşları, kendilerini erken kalkmaya ve gün içerisinde yüksek enerjiyle çalışmaya zorlarlarsa eğer, bu hem daha fazla uyku kaybına hem de duygusal stres yaşamalarına neden olur. Neticede de daha mutsuz bireyler olurlar.

11. Ama yine de daha az ışıkta, hatta mum ışığında, çalışmak gibisi olduğunu düşünmüyorsunuzdur...

İflah olmazsınız siz... :/

12. Bütün gece çalışıp yine de yetişmeyen o işler korkulu rüyalarınızdır.

Ee ne kadar verimli olursanız olsun, robot değilsiniz sonuçta. Elbette bazı şeyler için daha fazla zamana ihtiyaç duyarsınız ama zamanı da tutamazsınız, değil mi?

13. Çalışmayı sevdiğiniz o kütüphaneler ve kafelerin sizin çalışma saatlerinizde kapanıyor olması canınızı sıkan tek şeydir belki de...

Yani şimdi düşününce insanlar sizin keyfinizi bekleyemez değil mi? Üzücü ama gerçek olan bu maalesef... :/

14. Ortamınız sessizse ışıklandırmayı kendinize göre ayarlayıp sizlik bir ortam sağlamakta da üstünüze yoktur adeta.

Gerektiğinde gündüzleri bile kendinize göre ayarlayabilmenin bir yolunu her zaman bulursunuz. 😏

15. Fakat tüm o uykusuzluklara ve yorgunluklara rağmen her şeyden önce rahatlığın önemli olduğunu çok çok iyi bilirsiniz.

Kendinize rahatlık sağlayabildiğiniz ölçüde verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz kendinize. Bu da demek ki sizin için kimsenin olmadığı belki çıt sesinin bile çıkmadığı gece vakitleri demek. 

O zaman bol şanslar, daha az ışıklar olsun, yeter ki üretelim! 😁🌑

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
17.10.2017

Bende de var bu durum nasıl oluyor anlamıyorum. Okul hayatım boyunca tembel bi öğrenciydim butün ün saçma sapan işlerle uğraşır gece yarısından sonra eteklerim tutuşur ders çalışmaya başlardım. Bi gün günduzden başladım calışmaya, olmuyor anlayamıyorum. Butün dikkatimi toplayıp konuların üzerinden tekrartekrar geçiyorum ama kendime hazırladığım sınav kağıdına hiç bir şey yazamıyorum çünkü hiç bir şey bilmiyorum. Ne zaman ki saat şöyle gece yarısından sonra bir, iki oluyor algım açılıyor. Bütün gün bi sayfayı anlayamayan ben, bir sezonun konusunu yarım saatte yalayıp yutuyorum hem de uykudan gözlerim kapanıyor ken.

18.10.2017

Bu gece olayı bende çok uzun süredir var. Ofiste odamda kanepe vardı. Bildiğin çekyat. Gece çalışır orada yatardım eve gitmezdim. Sonradan sonraya patron teşvik primi gibi ofisteki buzdolabına bira cips falan koymaya başladı. Çıkarken" akşam kalacaksan dolaba bira ile cips koydum" derdi.

universite zamanlarımda gün ışığı varken dersime töbe konsantre olamazdım. en verimli saatlerim aksam 8-11 arasıydı. o saat arasında yaptım yaptım baska da yapamazdim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ