Sadece Gerçek Futbol Tutkunlarının Yakından Bildiği En İlginç Futbolcu Lakapları ve Sıra Dışı Hikayeleri

Bazen ekran karşısında maçları izlerken lakapları ile anlatılan hatta küçük hayat hikayesinin de bahsedildiği futbolcuları bilirsiniz.

Sizler için futbola aç kaldığımız şu günlerde geçmişe de giderek futbolcu lakapları ile ilgili bir derleme hazırladık.

Franz Beckenbauer - İmparator

Bir rivayete göre Bayern Münih, hazırlık maçları için Viyana'ya gider. Orada kamp yaparken Beckenbauer eski Avusturya imparatoru I. Franz'ın büstünün yanında bir fotoğraf çektirir ve sonrasında, Stepp Graff bir makalesinde bu fotoğrafı kaleme alırken ''Futbol İmparatoru'' ifadesini kullanır.

Can Bartu - Sinyor

İtalya da 6 yıl forma giydikten sonra, İtalyan futbol severlerin büyük beğenisini toplayan Can Bartu, İtalyan taraftarlardan ''Sinyor'' lakabını aldı.

Javier Zanetti - Traktör

Guiseppe Meazza Stadyumunun çimlerinde basılmadık yer bırakmayan Zanetti, sahanın sağ kanadını maç içerisinde onlarca kez gidip gelmesiyle ve geçilmez bir defans olmasıyla ''Traktör'' lakabını almıştır.

Gheorghe Hagi - Karpatların Maradonası

Sol ayağını fazlasıyla iyi kullanması, maç içerisinde olmadık karşılaşmalar da ''adeta maçı tek başına kazandı'' diyebileceğimiz Rumen yıldıza ''Karpatların Maradonası'' lakabı verilmiştir.

Mehmet Özdilek - Şifo

Ünlü futbolcu Enzo Scifo ile arasında 40 günlük bir yaş farkı olan Mehmet Özdilek gösterdiği performans, attığı çalımlar ile Scifo'ya benzetilmiş ve daha sonra 'Şifo' lakabı ile tarihe adını yazdırmıştır.

Suat Kaya - Hugo

Yüz hatları ve görüntüsü ile Hugo karakterini andırdığı için bu lakabı almıştır.

Gabriel Batistuta - Batigol

“Futbol oynarken hiçbir zaman eğlenmedim, mutlu değildim. İki gol attıysam, üçüncüyü arardım. Her zaman fazlasını istedim.'' demesiyle lakabının hakkını vermiştir.

Rıdvan Dilmen - Şeytan

'Muğlaspor Teknik Direktörü rahmetli Kemal Dirikan, Nazilli'de beni keşfetmiş ve oyun içerisindeki zekamdan dolayı 'Şeytan gibi' demişti. Tabii ki Allah'ın sevmediği bir ismi benim sevmem mümkün değil. Futbolcuyken 'Rıdvan buraya' dedikleri zaman gidiyordum, 'Şeytan buraya' dedikleri zaman bakmıyordum.” diyen Rıdvan Dilmen'in lakabının hikayesi de bu şekildedir.

Givanildo Vieira de Souza-Hulk

Hulk olarak bildiğimiz Brezilyalı futbolcunun asıl adı Givanildo Vieira de Souza'dır. Güçlü fiziği, iri cüssesi ile 'Yeşil Dev' filminde oynayan Lou Ferrigno'ya benzediği için 'Hulk' lakabını almıştır.

Fabio Cannavaro - Berlin Duvarı

Sağlamlığı, futboldaki istikrarı ile adını hatırlayacağımız İtalyan futbolcu Cannavaro, 2006 Dünya Kupası'nda Almanya'da müthiş bir performans sergileyerek  futbolseverler tarafından 'Il muro di Berlino' yani 'Berlin Duvarı' lakabını almıştır.

Fernando Torres - El Nino (Kasırga)

Bebeksi yüzü nedeniyle lakabı 'El Nino' yani 'Çocuk (oğlan)'dır. İspanyolların tabiriyle aynı zamanda 'Küçük İsa' anlamına da gelir.

Oğuz Çetin - Matmazel

Futbol camiasında efendiliği ve centilmenliği ile bilinen Oğuz Çetin, futbol karşılaşmalarında en nadir kart gören futbolculardandır. Bu yüzden zarifliği ile bu lakaba layık görüldü.

Gianluigi Buffon - Gigi

İsminin kısatılması ve antrenmanda sergilediği sempatik hareketler nedeniyle 'Gigi' lakabı takılmıştır.

Robin van Persie - Uçan Hollandalı

Hollanda'lı yıldızın Dünya Kupası'nda İspanya'ya attığı kafa gölü tarihe geçmiştir. Bu golden sonra Persie, ''Uçan Hollandalı'' lakabını almıştır.

Metin Oktay - Taçsız Kral

Rekor başarılar ve sportmenliğiyle bildiğimiz Metin Oktay, 3 kez üst üste olmakla beraber 6  kez gol krallığına adını yazdırdığı için futbol severlerden 'Taçsız Kral' lakabını aldı. Ayrıca 217 gol Süper Lig tarihinin en golcü futbolcusu olan Metin Oktay için 'Taçsız Kral' dram filmi çekilmiştir

Edinson Cavani - El Matador

Gücü, kondisyonu, golcülüğü hepsi bir arada. Paris St. Germain takımı tarihinin en golcü oyuncusudur.

Antoine Griezmann - La Petit Diable (Küçük Şeytan)

Hızı, zekası ve sol ayağına dair ne diyebiliriz ki? Atletico Madrid taraftarı, Griezmann transfer olmadan önce bu yetenekleri sebebiyle ona 'Küçük Şeytan' lakabını uygun görmüştür.

Eric Lamela - Hindistan Cevizi (El Coco)

River Plate'in efsanevi ismi Ariel Ortega'dan sonra 10 numaraya layık görülen futbolcu oldu. İngiltere'de beklentilerin altında kalsa da lakabını paylaşmak istedik.

Lionel Messi-Keçi (GOAT)

Bir dergi kapağında keçi ile kamera karşısına geçtikten sonra 'GOAT', yani 'Keçi' spor basınında geniş yer buldu. Lakabı 'Keçi' olarak kalmıştır.

Cristiano Ronaldo - Sulu Göz/Küçük Arı (Abelhinha)

Futbol hayatında yükselişe geçmeden önce lakabı 'Sulu Göz' olarak bilinen Ronaldo, başarılı kariyeri ve en iyiler listesi basamaklarını çıkarken 'Küçük Arı' lakabını almıştır.

Liseliler Bilmez! Hatırlayanların Okuduğu Anda Derin Bir Ah Çekeceği Efsane Serie A Futbolcuları

Avrupa liglerinde yeni sezonlar başlıyor! Futbolseverler bu keyfi Ruffles’la birlikte evlerinde yaşıyor!

Maçlar seyircisiz oynansa da tribünler evde doluyor!

Sen de aç bi' maç, Ruffles'la dalgana bak!

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Söylediklerinde Linç Edilebilecekleri Fikirlerini Çekinmeden Paylaşan Twitter Kullanıcıları
YORUMLAR
26.05.2020

GOAT keçi demek olsa da spor dünyasında "Greatest of all time" yani "tüm zamanların en iyisi" olarak kullanılır. Messi'nin lakabı buradan gelir...

26.05.2020

Matmazel mi? Küçük hanım deseydiniz daha iyi. Bir de çok fazla bilginiz yoksa yapmayın . Sarı fırtına , Kibar feyzo , Takoz, Berlin panteri, Miço, Dürüm kafalı gibi bir sürü lakap varken bu ne şimdi???

08.09.2020

Oğuz'un lakabı imparator idi zaten. yanlış bilgi.

26.05.2020

Zanetti açıklamasında stat ismi Giuseppe Meazza olmalıydı. O stada Interliler Giuseppe Meazza, Milanlılar San Siro diyor.

TÜM YORUMLARI OKU (8)