Sadece Cadılar Bayramı İçin Değil, Her Zaman Lazım: Ağır Makyaj Nasıl Çıkarılır?

Ağır makyajın cilde zarar vermeden nasıl çıkarılacağını merak ediyorsanız sizi böyle alalım.

Ağır makyaj çıkarma söz konusu olduğunda herkesin kendine göre geliştirdiği farklı bir yöntem var.

Kimi makyaj çıkaran mendillerle, kimi pamukla, kimi de duşta makyajını çıkarmayı tercih ediyor. Bu yöntemlerden bazıları zahmetli, bazıları zaman kaybı, bazıları ise oldukça pahalıya mal oluyor. Cilde verdiği zararı, kaş ve kirpikleri döken yöntemleri saymıyoruz bile.

Makyaj çıkarmayı kolaylaştırma işi aslında makyajı yaparken başlıyor.

Temiz bir yüzle başlamak ve İyi bir cilt bazı kullanmak, makyajı etkili şekilde çıkarmayı kolaylaştırıyor. Bu yüzden makyaj öncesi pamuğa dökülen bir yüz toniği ile ciltteki yağ ve kir kalıntılarını temizlemek gerekiyor. Yine makyaja başlarken cilde makyaj bazı sürmek, ürünlerin ciltten atılmasını kolaylaştırıyor.

Makyaj çıkarmakla uğraşmayı sevmeyenlerin suya dayanıklı ürünlerden uzak durması tavsiye ediliyor.

Çünkü bu ürünler çıkarılırken diğerlerine oranla biraz daha özen istiyor. Jel eyeliner yerine kalem eyeliner, mat ruj yerine krem yapılı rujları tercih etmek de faydalı olacaktır.

Ağır makyajı çıkarırken gözlerinizi de çıkarmanıza, kirpiklerinizi koparmanıza ve yüzünüzü hırpalamanıza gerek yok.

İhtiyacınız olan tek şey bir makyaj temizleme yağı. Bunun yerine doğal yağlar da kullanılıyor; ancak bu iş için üretilmiş olanlar en başarılısı.

Yağı kullanırken eller ve yüz kuru olmalı.

Ele bir miktar yağ alarak yumuşak dokunuşlarla makyajı akıtmak gerekiyor. Özellikle göz çevresinde dairesel hareketlerle kalıntıların birikmesini engelleyebilirsiniz. Makyajı akıttıktan sonra elleri, yüzü durulamak ve yüz temizleme jeliyle yağı ve kalıntıları arındırmak yeterli.

Tek seferde makyajı çıkarmaya da yardımcı olan yüz temizleme jelleri kullanabilirsiniz.

Makyaj artistlerine göre eğer makyaj ağırsa iki kez yüz yıkanabilir. Makyajı akıttıktan sonra ilk yıkama makyajı ve yağı, ikinci sefer kalan son kalıntıları temizler.

Çok ağır makyajlardan sonra temizleme aparatlarından da destek alınabilir.

Fırça, sünger gibi cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı olan bu aletlerin sık kullanılmasının cildin koruyucu tabakasına zarar verebileceği ancak ara sıra kullanılmasının bir zararı olmadığı belirtiliyor.

Bebek şampuanlarını da güçlü bir makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

Bebek şampuanını pek çok kişi makyaj temizleme jeli olarak kullansa da, içerdikleri deterjan sebebiyle her bebek şampuanı çok da masum değil. İçeriğine gerçekten güvendiğiniz markaları, her gün olmamak kaydıyla makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

Makyajı akıttınız, yıkadınız; yine de çok ağır bir makyajsa bir kez de peeling yapabilirsiniz.

Cadılar Bayramı veya düğün makyajı gibi ağır makyajlarda kalıntı ve pürüz kalmasını engellemek için yüzü yıkadıktan sonra bir de peeling uygulamanız abartılı olmaz.

Yüzünüzü kuruttuktan sonra tonik döktüğünüz bir pamukla yüzünüzü iyice silin.

Eğer varsa kalıntılar tamamen silinecektir. Özellikle saça, kulaklara ve boyna yakın bölgeleri iyice silerseniz tüm kalıntılardan kurtulursunuz.

Tüm aşamalardan sonra hala iyi hissetmiyorsanız, glikolik asit içeren bir ürünle son dokunuşu yapabilirsiniz.

Eğer peeling yapmadıysanız bu aşama cildinizdeki pürüzleri temizlemek için işe yarayacaktır. Tüm bu adımları uygularken cildinizi ovmamaya, nazik davranmaya dikkat edin. 😊

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR

en az 6 yıldır her gün makyaj yaparım.Bugüne kadar sadece bir gün temizlemedim onda da sabah dökülen kirpikleri yapışmış göz kapaklarını yağ içindeki sivilcelenmiş yüzü gördükten sonra bir daha asla dedim.Kendinize saygınız varsa makyajı çıkarmadan uyumayın minnoşlar

01.11.2019

En kolay temizlik kirletmemektire inanıyorum ben.

01.11.2019

Allah başka dert vermesin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ