Sadece 60 Yaş Üstündekilerin Kaydolabildiği Üniversitede Eğitim Başladı

Sadece 60 yaş üzerindeki kişilerin kayıt yaptırabildiği Antalya’daki ‘GeroAtlas60+ Tazelenme Üniversitesi’nde ‘birinci sınıf’ öğrencileri eğitime başladı.

Üniversite Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) araştırmasının sahibi Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından kuruldu. Geçen yıl hazırlık okunan üniversitede birinci sınıftaki erkek öğrenciler kendi kazaklarını örecek, kadınlar tamir dersleri alacak.

“Proje beden, ruh, zihin sağlığının korunmasında destek olacak"

DHA’ya konuşan Tufan, projenin sağlık giderlerini azaltmada önemli bir katkı sağlayacağını belirtirken “Proje beden, ruh, zihin sağlığının korunmasında destek olacak. Yeterliliklerin geliştirilmesi ve uyum sağlama açısından yarar getirecek. Dönüşleri topluma, ülkeye olumlu etkiler yaratacak özgün ve özel bir çalışma” dedi.

60 Yaş Üzeri Öğrenciler Kendilerine Özel Üniversitede 'Tazeleniyor'

‘Program dört yıl sürecek’

Bu eğitim programının dört yıl süreceğini kaydeden Tufan, yaşlıların anatomi, psikoloji, nöroloji, tarih, güzel sanatlar, ekonomi, işletme, hukuk, maliye, sosyoloji gibi farklı disiplinlerde dersler aldığını söyledi.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
YORUMLAR
04.12.2016

Sayın İsmail hocamızın kurduğu Gerontoloji bölümünden mezunum ve bu çalışmasıyla bütün meslektaşlarım ve Türk yaşlıları adına gurur duyuyorum :) Kendim de bizzat bu üniversitede okutulan derslere zaman buldukça katılıyorum, inanılmaz üretken ve yaratıcılığı teşvik edici sohbet ortamları oluyor. Aktif yaşlanmak isteyen tüm büyüklerimize tavsiye ederim :)

Ben genelde bu tarz şeylerde takdir ederim ama çok çektiğim için herhalde olumlu bakamıyorum.Gençleri bitirdik yaşlılar kaldı.ben herkes gibi popülist bakamıyorum.Elbette eğitim her yaşta olmalı ama öncelik gençlere olmalı çünkü onlar ülkenin geleceği.Üniversite eğitimimiz berbat.Türkiye'de ilk 10 daki üniversitelerden birinde eğitim gördüm.İğrenç bir seviyedeyiz düşünün 100 senelik adı bilinen bir üniversite böyle.Şimdi siz tutup okulun kaynaklarını hocaların enerjisini böyle popülist şeylere harcarsanız ben buna karşıyım.Kore,İzlanda,Finlandiya seviyesine gelirsin eğitimde sonra istersen 90 yaşındakilere eğitim ver.İstersen yeni üniversite kur fark etmez sonuçta orada kullanılan paralar da bir kaynak hocalar da

04.12.2016

Arkadaşlar bakıyorum sınıf yarı yarıya azalmış?Öldüler hocam :(:(

TÜM YORUMLARI OKU (6)