Sadece 4'ü Parayı İade Etti: Fazla Maaş Ödenen 310 Vekil 149 Bin Lirayı Yedi!

Mayıs ayında yapılan seçimlerin öncesinde milletvekillerine ödenen 3 aylık maaşı alan ve tekrar seçilemeyen 314 vekilden sadece 4'ü 'Maaşı hak etmedik' diyerek parayı iade etti.

27'nci dönemde görev yapan 314 milletvekili 14 Mayıs seçimlerinin ardından yeniden Meclis'e giremedi.

Vekillikleri sona eren 314 isme nisan-mayıs-haziran ayları için toplam 70 milyon TL ödendi. Mayıs ayının yarısı ve haziran aylarında vekil olmadıkları halde fazladan ücret alan 314 vekilden sadece 4'ü “Biz bu parayı hak etmedik” diyerek parayı iade etti.

Sözcü'nün haberine göre, üç aylık maaş olarak 223 bin 500'er lira maaş alan 310 milletvekili ise vekillik yapmadıkları döneme ait 149 bin lirayı kabul ettiler.

İki aylık maaşı iade eden Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal “İki aya yakın fazladan ücret ödendi. Hak etmediğim bir parayı alamazdım, iade ettim” dedi.

Uysal'ın yanı sıra BBP lideri Mustafa Destici, eski İYİ Parti Bursa Milletvekili Kamil Erozan ve eski AK Parti Balıkesir milletvekili Adil Çelik de iki aylık maaşlarını TBMM muhasebesine iade etti.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Cannes'da Esen Birce Akalay Rüzgarına Sevgilisi de Karşı Koyamadı: Hakan Kurtaş'tan Aşk Dolu Paylaşım!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
20.08.2023

keşke hepsinin adı açık açık paylaşılsa

20.08.2023

Haklısınız, zaten utanma duyguları olsa şimdiye iade etmiş olurlardı :/

20.08.2023

dünyanın en beleş işi vekil olmak yata yata kral ol okul dil şartı falan da yok zaten öyle olsa bizim meclisin yarışı gider ohhh ne güzel is emekli olunca da götür dünyanın emekli maaşını en ucuz yemekleri,etleri ye lokantada sonra gel birine iki laf at otur yerine uyu... bunların aldıkları her kuruş haram

21.08.2023

aslında bir çok gelişmiş ülke de vekiller memur maaşı alıyor . yine bir çoğunda emeklilik hakları yok . yani devlet diyorki ''halka hizmet edeceksen buyur gel . başka da bir şey isteme '' . biz de bırak vekili sülalaesini ihya ediyor pezevenkler .

20.08.2023

Parti fark etmeksizin vekillerin hemen hemen hepsi hiçbir işe yaramayan kendi fikirleri olmayan, partisi ne derse onun için elini kaldırıp indiren robotlardır. İş maaşı almaya gelince bir güzel alırlar ama paralarını. Sözde milletin vekili...

20.08.2023

Sonuna dek katılıyorum geneli boş gidip geliyor

TÜM YORUMLARI OKU (29)