Saçlarını Tutam Tutam Yolmasına Sebep Olan Hastalık Yüzünden Kafasını Kazıtan Genç Kız

Rebecca Brown! Henüz 23 yaşında olan Rebecca saç koparma hastalığı olarak bilinen Trikotillomani'ye sahip dünyadaki milyonlarca kişiden sadece biri...

Rebecca 16 yaşından beri bu takıntısı psikolojik bir rahatsızlık haline gelmiş. Ve saçlarının bir bölümü neredeyse kel kalmış.

Trikotillomani; saç, kirpik ve kaş yolma gibi etkileri olan psikolojik kaynaklı bir hastalık

Bu hastalığın bilinen kesin bir sebebi yok. Hastalığın sebepleri hastalık esnasında beyinde gerçekleşen değişiklikler, diğer hastalıklardan farkları, şiddetlendiren durumlarla ilgili araştırmalar devam etmekte. Ulaşılan noktada bilinen bilimsel gerçek hastalığın nörobiyolojik bir süreç olduğu ve hastalık gelişiminde genetik yani kalıtımsal faktörlerin de rol oynadığıdır.

2014 yılında Youtube'a yüklediği videoda 6,5 yıl boyunca kaydettiği selfie'leri paylaştı.

2011 yılında ilk kez saçlarını tamamen kazıyan Rebecca Brown, saçlarını sonsuza dek kaybetmemek için bu işlemi tekrarlamak zorunda kaldı.

Yine de 'Kafamı kazıtarak saçsız kalmak beni korkutmuyor. Kafamı kazıtmak, bu hastalığın bana acı verdiğini sembolize ediyor.' diyor Rebecca.

Durumunu anlatarak saçlarını kazıttığı anları da böyle videoya almış:

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
12.01.2016

Rezil bir hastalıktır. Bende 1,5 yıldır saçlarımı aynı şekilde kazıtıyorum. Stresli dönemlerde şiddetleniyor, yazın okul dönemi bitince ise tamamen duruyordu. Şimdide unuttum gitti, şu başlığı görmek çok enteresan oldu benim için. Zamanında ailem çok kızıyordu bana bu olaydan dolayı, araştırdığımda bende aynı bunun gibi bir açıklama bulmuştum. Hastalık olduğunu öğrenince de çok sevinmiştim çünkü kendimi lanetli gibi hissediyordum, hiçbir şekilde nedenini bulamıyordum. Tamamen istemsiz bir şeydi. Ben bile inanmıştım kendime, ne iradesizim lan diye düşünüyordum. Bazen kafamı boyuyordum bazende tüm gün bere falan takıyordum. Dediği gibi tamamen genetik, babamda da var. İç dökme keyfi :)

12.01.2016

Makinayı saçına vurmadan önce nasıl gözleri doldu yaa, kıyamam :((( Umarım tedavisini bulur, iyileşir bir an önce...

12.01.2016

Kendi saçınıza kıymayın başkasını yolun rahatlarsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (33)