Saç Kırıklarına Kestirmeden Çözüm Olacak Öneriler…

Saçlarınızda kuruluk, kabarma ve özellikle uçlarında sertleşmeler ve bölünmeler gözlemliyorsanız bu saçlarınızda ciddi anlamda kırık olduğuna işaret eder. Saç kırıkları saça birçok zararlı etkenin maruz kalması sonucu ortaya çıkar. Saç kırıklarına kestirmeden çözüm olacak önerileri merak ediyorsanız; saçınızı eski sağlığına kavuşturacak, yumuşatıp, canlandıracak oldukça etkili yöntemlere haberimizde sizler için yer veriyoruz. İşte saç kırıkları ile baş etmenize yardımcı olacak bazı ipuçları…

Güzel bir görünüm için öncelikle sağlıklı saçlara sahip olmak gerekir. Ancak saç kırıkları güzelliğe gölge düşüren can sıkıcı bir durumdur. Bu durum karşısında ise çoğu zaman saçların kestirilmesi en kolay çözüm yöntemlerinin başında gelmektedir. Saçlarının boyutuna dokundurmak istemeyenler de çözümü farklı yöntemlerde ararlar. Bu yüzden bizlerde saç kırklarına kestirmeden çözüm olacak önerileri araştırdık ve sizler için sunduk. İşte o öneriler…

Saçlar Kırıkları Nedir?

Kırıklar saç tellerinin koparak uçlarının kırılması ve saç tellerinin kısalmasına verilen addır. Genelde kuru ve hasarlı saçlar kırılmaya daha müsait olurlar. Peki, saçlar neden kırılır? Bu sorunun altından yatan nedenler ise şunlardır;

• Sert su ve şampuanlarla saçı yıkamak

• Nem yetersizliği

• Aşırı ısıya maruz bırakma

• Boya ve açıcılar 

• Aşırı fırçalamak

• Pamuklu yastıklar kullanmak

• Duş sonrası saçı havluya sarmak

Saç Kırıkları İçin Çözüm Yöntemleri

Kimse kırık ve hasar görmüş saçlara sahip olmak istemez. Ancak üzülmeyin bu sorunun önüne geçmek ve saçlarınızı onarmak için yapabileceğiniz çok şey var.

Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı saçtaki protein kayıplarını önlemeye yardımcı olur ve dipten uca nemlendirir. Ayrıca Hindistan cevizi yağı antifungal özelliği ile mantar ve kepek sorunlarını en aza indirmektedir. Hindistan cevizi yağının en önemli faydalarından biri de saçları yumuşatarak esneklik kazandırması ve kırıkları onarmasıdır.

Nasıl Uygulanır?

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını saç derinize masaj yaparak uygulayın. Saçınızın uzunluğuna göre miktarı arttırabilirsiniz. Ardından saçınızı bone ile kapatarak 2-3 saat ya da gece boyu bekletin. Haftada en 1 kere deneyin.

Argan Yağı: Bu yağ; A,C Ve E vitamini yönünden oldukça zengindir. Saçları kırılmaya ve hasara karşı koruyan argan yağı aynı zamanda saçın nemlendiren omega-6 yağ asitleri içerir.

Nasıl Uygulanır?

Saçınıza 5-6 damla argan yağını sürün. Direk saç derinize ve saçınıza uygulamaya özen gösterin. İster 1-2 saat, isterseniz gece boyu bu yağı saçınızda tutabilirsiniz. Argan yağını haftada 1-2 defa uygulamak kırıkları iyileştirmede etkili olacaktır.

Saç Kırıkları İçin Maske Tarifi

Malzemeler

• 2 adet yumurta akı

• 1 su bardağı süt

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• Birkaç damla limon suyu

Uygulanışı

Süt, yumurta akı, zeytinyağı ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç derinizden başlayarak tüm saçınıza yedirin. Yarım saat sonra saçınızı yıkayın. Bu maskeyi ayda 2- 3 kez yapabilirsiniz.

Alore Vera Jeli

Aloe vera jelinin saça olduğu kadar cilde de önemli faydaları vardır. Bunun temel nedeni ise içeriğinde barındırdığı anti-inflamatuar ve antifungal özelliklerdir. Aloe vera düzenli kullanımda saç kırılmalarının önüne geçer ve saçların Ph dengesini korumaya yardımcı olur.

Malzemeler

• 1 yemek kaşığı aloe vera jeli

• 1 yemek kaşığı badem yağı

Nasıl Uygulanır?

Aloe vera jeli ve badem yağını bir kabın içinde eşit miktarda karıştırın. Ardından tüm saçınıza uygulayın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra saçlarınızı bu karışımdan arındırın. Aloe verayı haftada 2 kez uygulayarak hem kırıkları engelleyebilir hem de var olan farklı saç sorunlarını da giderebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?
Saç Bakımı Nasıl Olmalı?
Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir? Renk Tutturma İpuçları…
Keratin Saç Düzleştirir mi? Doğal Saç Düzleştirme Yöntemleri…
Yağlı Saçlar İçin Evde Bakım Nasıl Yapılır? Yağlı Saçlar İçin Öneriler…
Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir? Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!