Saç Ekiminde En Yeni Yöntemler

Modern alanda saç ekimi ilk olarak 1930’lu yıllarda Japonya da yapılmıştır. Japonya’dan sonra batı dünyasına 1950 yılında girmiş ve operasyonlar insanlarda uygulanmaya başlamıştır. Saç ekim işlemleri günümüze gelene kadar birçok teknikle karşılaşmış ve günümüz teknolojisiyle değişimlere uğrayarak mükemmel bir hal almıştır. Özellikle yoğun saç dökülmesi yaşayan erkeklerin tercih ettiği saç ekimi günümüzde yaygın halde uzmanlar tarafından yapılıp tavsiye edilmektedir.

Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekim işlemlerinin mutlaka bir hastane ortamında ve uzman doktorlar vasıtasıyla yapılmasına dikkat etmek gereklidir. Operasyonu yapacak kişi ve ortamın mutlaka steril olmasına dikkat etmeli, operasyonun dikkatli bir şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir. Birden fazla kişinin ekim işleminde yer almasına özen gösterilmelidir ki başarı oranı artsın. Doğru yapılan uygulamalar başarı oranını arttıracaktır ve bölgede sonuçların iyi olduğunu gösteren hızlı bir kanlanma olması gereklidir. Kanlanma olması demek saç ekimi yapılan bölgenin iyileşmesinin hızlanmasıdır.

FUE Saç Ekim Tekniği

Saç ekim yöntemleri arasında en çok tercih edilenidir. Ense bölgesinden alınan greftlerin folikülleriyle birlikte tek tek toplanmasıyla operasyon başlamaktadır. FUE saç ekim tekniği mikromotor ya da manuel punch cihazı ile yapılır. Bu teknikte kesi ya da dikiş olmadan herhangi bir yara izi bırakmadan yapılır. 1 seans genellikle 6-9 saat arası sürer ve ihtiyaca göre 1-2 kere tekrarlanabilir. Kellik sorunu yaşayan kadın ya da erkeklere rahatlıkla uygulanabilir. Fiyatları saç ekim miktarına, uygulanan merkeze ve doktora göre değişiklik gösterebilir. İşlem sırasında ağrı ve kanama yaşanmaz. Cerrahi bir kesi işlemi yapılmadığı için hızlı bir iyileşme gerçekleşir. Kaza ve yaralanma kaynaklı kişide oluşan yara izlerinin tedavisinde de kullanılabilir. 1 yıl içinde hastanın ekim yapılan alanda doğal bir görünüm oluşmaktadır.

DHI Saç Ekim Tekniği

Tıraşsız saç ekim yöntemi olarak bilinir ve son teknolojiyle uygulanan bir operasyondur. Kesi işlemi yapılmadan gerçekleşen operasyonda hastada hızlı bir iyileşme söz konusudur. FUE tekniğine göre daha azalana daha fazla ekim işlemi gerçekleştirilmesidir. DHI saç ekimi tekniği daha zahmetli ve uzun süren bir operasyondur. DHI ekim ile sakal ve saç ekimi ekimi gerçekleşeceği gibi daha kesin sonuçlar alınmaktadır. Kalem benzeri bir aparat ile operasyon yapılıp kanal açılarak kökler yerleştirilir. En büyük avantajı daha sık ve fazla alana ekim işlemi yapılmasıdır. Herhangi bir ağrı hissedilmemesine rağmen kişi isteğine bağlı olarak lokal anestezi yapılabilir. Saç sıklaştırma işlemlerinde DHI tekniği çok güzel sonuçlar vermektedir. DHI saç ekim yöntemi maliyetli bir yöntem olmasına rağmen sıklıkla uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Saç Ekimi Operasyonları Aşamaları

Hasta öncelikle doktor tarafından muayene edilir ve hemşireler hastayı operasyona hazırlarlar. Operasyon öncesi acı olmamasına rağmen kişinin isteği üzerine lokal anestezi uygulanarak acı minimum seviyeye indirilir. Aşamalardan sonra greftler toplanarak ekim yapılması için hazırlanması gelmektedir. Hastanın ekim yapılacak olan alan üzerine kanallar açılarak ekim işlemi yapılır ve greftler yerleştirilir.

Yapılan tüm saç ekimi yöntemlerinde ağrı ve acı hissedilmez, kesi yapılmaz. Hasta uygulanan yöntemin titizliğine bağlı olarak günlük yaşamın hemen dönebilir. Yeni teknoloji ile her geçen gün yöntemler değişiklik göstermektedir ve kellik sorunu yaşaması olası kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'