"Şaban Oğlu Şaban" Filmiyle İlgili Daha Önce Duymadığınız ve Bayılacağınız Detaylar

Gözümüzün bebeği Yeşilçam filmlerinde bugün Şaban Oğlu Şaban filmi var. Bakalım bu detayları okuduktan sonra filmi başka gözle izleyecek misiniz?

Gözümüzün bebeği Yeşilçam filmlerinin en başında gelir Şaban Oğlu Şaban. Arzu Film klasiği olan yapım 1977 yılında Ertem Eğilmez tarafından çekildi. Birbirine karıştırdığımız Süt Kardeşler de (Gulyabanili olan) bu filmden 1 yıl önce çekilmiş.

Yönetmen Ertem Eğilmez'in filmin adını, Dumlupınar Şehitliği'nde yatan bir kahramanın anıt mezarından esinlendiği söylenir ama rivayet mi gerçek mi bu kısmı kesin değil.

Filmin çekildiği tarihte Şener Şen 36, Kemal Sunal 33, Halit Akçatepe ise 39 yaşındaydı. Halit Akçatepe'nin en yaşlıları olmasına şaşırmanız bizce çok normal.

Şaban ve Ramazan, hafiyelik yapmak için çeşitli şekillerde köşke girmeye çalışır bildiğiniz gibi. Bunlardan bir tanesi de "bacacılar" sahnesidir ama filmde bu kısım yoktur. İsterseniz elimizde, filme konmayan o sahneden bir fotoğraf var 👇

Bir tanecik ekibimizin Yeşilköy'deki köşke girerken çarşaf sahnesi için yaptığı hazırlığı da görelim. Önde Ertem Eğilmez, yanında Kartal Tibet, hemen arkasında Halit Akçatepe ve Kemal Sunal'ı görebilirsiniz.

"Aranızda el bombası atmayı bilmeyen hayvanlar var", "Anasını bile bellerim it oğlu itin", "Ben de şeyimi öpeceksin sandım", Şaban Bey, beni niye aramıyorsunuz?" gibi filmin unutulmayan repliklerini de şöyle kenara koyalım. Artık bu filmi 100. kez yeniden izlemek farz oldu...

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
28.08.2024

Bir tane de ben yazayım; "-...Karşıdan bir adam geldi -Höst, ben adam mıyım? -Değil misin?" Çok güzel filmdi her biri.

Yanarım yanarım, yeni neslin bunlarla değil de, YT' daki saçmasalak şeylerle büyümesine yanarım. Keşke neler kaçırdıklarının farkında olsalar, ya da çocuklarına neler kaçırttıklarının. Çocukları tabletin telefonun kölesi haline getirdiler.

28.08.2024

Bırak 100 ü milyon kere tekrar başa sarıp sarıp izlerim hiç bıkmadan.kemal Sunal 🖤♾️ filmleri olsun yeter şu dönemde yayınlanan saçma sapan film ve diziler birazcık örnek alsa düzelir belki bilmiyorum hayat zaten insana devamlı insana savaş açıp duruyor devamlı hep mücadele hep dram insan birazcık da gülmek istiyor çok mu yani TV sektörü pardon yanlış söyledim edepten hayadan çıkma kadını hedef alıp aşağılama ve hor görme sektörü edep diyorum çünkü kadına fiziksel psikolojik şiddet desen var lise çağındaki kızı hamile etme desen var ruh hastası besleme sektörü sizin yüzünden adem babamız ile Havva validemizin tepede buluştuğu Leyla ile Mecnun çölleri aştığı Ferhat ile şirin in dağı deldiği aşkı ne hale getirdiniz devamı aşağıda sığmadı

28.08.2024

Yahu bunu geçtim eskiden insanlar insandı şimdi ne zombi TV telefon zombisi milenyum doğumluyum fakat bu dönemde yaşamaktan nefret ediyorum keşke keşke insanların insan olduğu dönemde olsam TV ve sinema sektörünün bana göre zirve yaptığı çağ Kemal Sunal Halit Akçatepe şener şen Ali şen adile Naşit Münir Özkul Tarık Akan Gülşen Bubikoğlu Emel sayın hülya koçyiğit daha nice nice sayamadığım usta sanatçılar şimdiki TV ve sinema sektörü tam bir çöplük başka denilecek bir şey yok lütfen beni yargılamayın bu benim kişisel görüşüm...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ