Sabahın Köründe Uyanmaktan Sıkılmış Olanlar Buraya: Uzmanlar Mesai Saatinin 10'da Başlaması Gerektiğini Söylüyor!

Her sabah saat 6'da çalan alarm kadar sinir bozucu başka bir şey olamaz herhalde! İster öğrenci olun ister iş hayatına atılmış biri, sabahın köründe uyanmak hepimizin çektiği bir çile. Araştırmacı Paul Kelley, mesai saatinin 10'da başlaması gerektiğini savunuyor. Haberin devamını merak edenleri detaylara alalım.

Araştırmacı Dr. Paul Kelley, mesai saatleri erken başladığı için birçok çalışanın uyku sorunu çektiğini söylüyor.

Dr. Kelley, üretkenliği arttırmak için mesai saatinin 10'da başlaması gerektiğini söylüyor. Daha önceden de Monkseaton Community School'da okul müdürü olan Paul Kelley, dersleri saat 10'da başlatıyormuş. Sunday Times'a verdiği röportajda, işe başlamak için en ideal zamanların öğle vakti olduğunu söyleyen Kelley, saat 10'un uygulanabilecek en iyi saat olduğunu söylüyor.

"Yetişkinler geceleri ortalama 6-6,5 saat uyuyorlar ancak vücudumuzun 8 saat uykuya ihtiyacı var."

'Saat 10, mesaiye başlamak için en uygun saat. Eğer bu iş saati uygulamaya konulursa erken mesai saatleri yüzünden uykusuz kalan insanların sayısı otomatikman azalır ve %70 oranında olumlu bir geri dönüt alırız.'

"Kesinlikle sabah insanı, sabah insanı, akşam insanı ve kesinlikle akşam insanı olarak insanları 4 gruba ayırabiliriz. Saat 10 bu 4 grup insan için de en uygun saat."

'Bu saydığımız 4 grup insanı ortak paydada buluşturmak için saat 10 en ideal saat. Bu sayede çalışanların yaşadığı uykusuzluk sorununun üstesinden gelmiş oluruz ve üretkenlik büyük ölçüde artar.'

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.11.2018

Aaa yok canım olur mu öyle şey. Çalışın köleler sistemiyle daha çok verim alınıyor uzmanlar ne zaman doğru bilmişler de hele. Biz 8 de iş başı yapmak için 1 saat yol teperiz 18.00 da çıktıktan sonra da 1 saat trafik bekleriz. Bizde sosyal hayat, insani ihtiyaç vs yoktur.

15.11.2018

Sabah Saat 06:00 da kalkıyorum 06:25 de serviste oluyorum. İşyerine varışım 07:10 evet bu saatte mesaiye başlıyorum. Ve işyerinde kahvaltı yapmamıza bizim patron da izin vermiyor. Napıcaz sabah 4 te kalkıp kahvaltı mı yapıcaz. Çok erken haliyle kimse 8 e kadar ayılamıyor. Bizi sabahın köründe ofise diktiklerinde daha çok çalıştırdıklarını zannediyorlar ama 9 a kadar kimse çalışmıyor çalışıyor numarası yapıyor. Adam fazla çalıştırıcam derken personeller haklı olarak en az 4 saat ayılıcam bayılıcam derken boşa vakit harcıyor gün içinde.

15.11.2018

Maalesef haklısınız. Benim çalıştığım bir yerde de insanlar mesaiyi aksatmasınlar diye servisler mesai bitiminden 20dk sonra hareket ediyor. Ama elbette tam tersi etki yapıyor. İnsanlar mesai bitimine 20 dakika kala turnikenin önünde toplanıp muhabbete başlıyorlar. Saat gelince de turnikeye kart basıyorlar.

15.11.2018

Türkiye'de bu sistem yürümez. Köle olmaya devam. Günde 10,5 saat çalışıyorum. Ama hala patrona yetmiyor. Döşek getirip büroda yatsam iyi yapmışsın der.

TÜM YORUMLARI OKU (16)