'Tarımsal girdi fiyatlarını kontrol altında tutmaya ve tarım teşviklerinin etkinliğini arttırmaya ihtiyacımız var.
Tarladan pazara/markete ulaşım sürecindeki aracılık maliyetlerinin azaltılması ve gıda kayıplarının önlenmesi, öncelikli politika başlıkları arasında yer alıyor.
Süt ve ette yıllardır yaşadığımız arz-talep dengesizliklerinin çözümü de uzun vadeli politikalar ve piyasa koşullarıyla uyumlu planlamadan geçiyor.
Türkiye'de haneler yılda ortalama 93 kg gıda israf ediyorlar. Gıda israfını azaltma amaçlı programları hızlandırmalı ve kapsamlarını genişletmeliyiz.
Sanayiden inşaat sektörüne üretim maliyetlerini aşağıya çekmeyi sağlayacak yerli ara mallarının üretiminin arttırılması da öyle.
Enflasyonla mücadelenin piyasa düzenlemeleri, kamu harcamaları ve vergi politikaları boyutları da var. Enflasyonla mücadele yolundaki tüm bu gereksinimler, yapısal politikalara işaret ediyor.'
Halkına yansıtmak istemeyen silkelemeyen ülkeler için geçerli… Biz dünyanın hiç bir ülkesine benzemeyiz
22 senede düşüremedi şimdimi düşürecek,bu fakir halka olacak mahvettiler bizi bunlar ta
Bu yalakaların anlayamadıkları şey ekonominin bozulmasının sebebi ekonomi yönetimi değil ülke yönetimi.Başkanlık sistemi geldikten sonra,hukuka insanları güveni bittikten sonra,ülkenin beyin takımı ve zenginleri ülkeden kaçarken,ülkeye ortadoğudan ne idüğü belirsiz milyonlar doldurulurken,yolsuzluk,hırsızlık,adam kayırma ülkenin her yanını sarmışken EKONOMİ DÜZELMEZ ! Faizi 5 puan arttır Vergiyi 2 puan arttırla bir cacık olmaz. Çözüm için ilk adım demokratik parlamenter sisteme dönmektir...