Sabah Yazarı Ayasofya Hakkındaki Kulis Bilgisini Paylaştı: 'Müzeye Çevrilmesi Danıştay Tarafından İptal Edildi'

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, Danıştay'daki Ayasofya davasıyla ilgili edindiği kulisi paylaştı. Ayasofya'nın Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrildiğini hatırlatan Müderrisoğlu, 'Bakanlar Kurulu kararı ile Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin kararın uygulanabilir olmadığı' yönündeki görüşün oybirliğiyle alındığını söyledi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da 'Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz' açıklamasını yaptı.

NTV'de Ahmed Arpat'ın sunumuyla yayınlanan Siyasi İşler programına konuk olan Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

'Ayasofya'nın statüsü cami statüsüdür'

Danıştayın oybirliği ile karara vardığını iddia eden Müderrisoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Bu konuda kararı da oluşturdu. İdari yargılama usulü bu kararın 15 gün içerisinde yayınlanmasına amir. Dolayısıyla o karar yayınlandığından itibaren de çok somut sonuç ifa edecek. Benim öğrendiğim, buradan kamuoyuyla da paylaşayım. Umarım da yanılmam. Oy birliğiyle bir karar tesis edildiği. Dolayısıyla da Ayasofya'nın statüsü ile tartışmaların kökten ortadan kaldırabilecek; en azından hukuki nitelikte bir karar olduğu yönünde. Altını çizeyim bu karar oy birliğiyle alındığı yönünde duydum. Bakanlar Kurulu kararı ile Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin kararın uygulanabilir olmadığı hususundaki argumanların sağlam bir şekilde ortaya konulacağı kanaatindeyim. Sonuçta Ayasofya'nın statüsü cami statüsüdür.'

'Bakanlar Kurulu'nun kararında hukuki uygunluk yok'

Danıştay'ın Ayasofya'nın müzeye çevrilme kararının Bakanlar Kurulu tarafından alındığını ve bu kararın hukuki geçerliliği olmadığına dair karar aldığını söyleyen Müderrisoğlu şöyle devam etti:

'Danıştay, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararında hukuka uygunluk bulunmadığına ilişkin yargılama faaliyetiyle bu kararın iptali yönünde bir tasarruf ortaya koyacak. En azından benim öğrendiğim bu. Ben Danıştay adına henüz kamuoyuyla paylaşılmayan bir kararı aktarıcak bir konumda değilim. Benimki bir gazetecilik faaliyeti neticesinde bir kulis bilgisi. Bu kararın oy birliğiyle alındığını duydum ve bu kararın yazım aşamasında olduğunu duydum.'

'Bana sorarsanız bugün açılsın'

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ayasofya ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Kurtulmuş, Ayasofya'nın 15 Temmuz'da açılma ihtimaline ilişkin, 'İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz.' dedi. Kurtulmuş, gündeme dair diğer konularda da dikkat çeken ifadeler kullandı.

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
YORUMLAR
08.07.2020

Ülkemizin ekonomik gelişiminin önündeki tek engel de ortadan kalktı. Artık bizi kimse tutamaz

08.07.2020

Dolar tekrar 7'ye tırmanıyor, ülkede Corona vakası 1000'in altına düşmüyor ama konumuz LGBT ve Ayasofya Cami. Ne versen hatta kaç kere versen de yemekten vazgeçmeyen bu kafa olduğu sürece bu ülke 1 adım yol alamaz. Giderler 1 cuma namazı kılıp gövde gösterisi yaparlar sonrasında yine geride bomboş bir Cami ve bir dünya siyasi sorun kalır.

08.07.2020

ülkenin gerçek gündemi bu değil. icraat yaptık demek ve 10 sene öncekine göre sürekli azalan ALIM GÜCÜMÜZÜ unutturmak adına tamda zamanında ortaya çıkmış konu. dolar kurunun yükselişini ve ülkenin uluslararası alandaki puanlarının düşmesi (demokrasıde, yatırım yapılabilirlikte vs) RTE ülke ahalisine yapacağı konuşmayla bakın bizimle uğraşıyorlar ama "biz onlara inat camiyi açtık" a bağlayarak damat bakanlı sistemini korumaya yönelik konuşması ile devam edecek süreçler zinciri bizi bekliyor.

TÜM YORUMLARI OKU (22)