Sabah'ta Kopyala Yapıştır Kazası: 'Gezi Komplosu' Nasıl 'Gezi Direnişi' Oldu?

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi, ‘Kırmızılı kadın’ olarak bilinen İTÜ araştırma görevlisi Ceyda Sungur’a açılan soruşturmaya ilişkin haberde, ‘Gezi’ için ‘direniş‘ ifadesini kullandı. Gezi'ye ilişkin haberlerinde genellikle 'Gezi komplosu' ifadesi kullandığı bilinen Sabah ayrıca Ceyda Sungur'un ‘cadı avı’na maruz kaldığını yazdı.

Sabah gazetesinin internet sitesinde yer alan ‘Kırmızılı Kadın’a bir soruşturma daha açıldı’ başlıklı haberde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı’nın ve İTÜ yönetiminin asistanlar üzerindeki baskıları eleştirilirken, son iki haftada hakkında ikinci defa soruşturma açılan araştırma görevlisi Ceyda Sungur’un Gezi eylemlerinde Kırmızılı Kadın olarak sembolleştiği hatırlatıldı.

Sabah ayrıca, kendi yayın çizgisine aykırı bir ifade kullanarak Gezi eylemlerini, Gezi Direnişi olarak andı. Ancak Sabah’ın internet sitesine koyduğu bu haberi kendi bünyesinde çalışan gazetecilerin yazmadığı anlaşıldı. 

Sabah’ın haberi, referens vermeden subuohaber.com sitesinden kopyala-yapıştır yoluyla aldığı anlaşıldı. Sabah çalışanlarının, subuohaber.com’daki aynı başlıklı haberin neredeyse virgülüne dahi dokunmadan kendi sitelerine koydukları görülüyor.

Zete

İşte o haber:

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu