Sabah Nüfusu 82 Akşam 10 Bin! Yerli Yabancı Turist Nüfus Patlamasına Neden Oldu

Dünyaca ünlü turizm kenti Antalya’da yaz hareketliliği sürüyor. Yerli yabancı turist bölgeye akın ederken nüfusu 100’ü bulmayan mahallelerde nüfus patlaması yaşanıyor. O noktalardan biri de Kaleiçi’ne bağlı Tuzcular Mahallesi. 82 nüfuslu Tuzcular’ın nüfusu akşam 10 bini buluyor. Turistler ise “Hayat burada gece başlıyor” diyerek anın keyfini çıkarıyor.

82 nüfusu olan Tuzcular Mahallesi’nin gündüzleri sokakları boş kalıyor. Akşamları ise nüfus 10 bini aşıyor.

Sahilleriyle ünlü Tuzcular Mahallesi, gündüzleri deniz seven turistlerin tercihinde. 82 nüfusa sahip mahalle yazın en hareketli dönemini yaşıyor. Eğlence, yeme, içme mekanlarıyla turistin akın ettiği mahallenin nüfusu akşam 10 bine çıkıyor. Akşam 8’de başlayan hareketlilik sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. 

Tuzcular Mahallesi Muhtarı Uğur Çetin, 'Benim mahallemin nüfusu ben dahil 82. Yaz olduğu için mahalledekiler yaylaya da gidince nüfus daha çok düşüyor. Şu an benim mahallemde 12 kişiyiz. Akşam ise binlerce kişi var. Bizim mahallemizde barlar, kafe ve konser alanlarının olduğu noktalar var ve bu yüzden daha hareketli. Şu an 10 bin kişi vardır. Buraya dışarıdan gelen yerli ve yabancı tatilciler, Üçkapılar ile Hıdırlık Kulesi arasında geziyorlar, yemek yiyorlar ve eğleniyorlar. Burada akşam saat 8'den sonra gece 4'e kadar hareketli ve canlı oluyor' dedi.

"Hayat burada gece başlıyor."

Evren Şan isimli turist ise Ankara’dan tatil için Antalya’yı tercih eden vatandaşlardan biri. Evran Şan, 'Burası Ankara Kızılay'a benziyor. Gündüz boş, gece dolu oluyor. Hepsi yabancı. Hayat burada gece başlıyor. Gezerken bile eğleniyorsun. Bir de sıcak olmasa daha iyi olacak' diye konuştu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Temiz Plajlar Belli Oldu: İstanbul Valiliği Denize Girilecek En İyi Plajların Tam Listesi
New York Times’tan 36 Saatte İstanbul Rehberi: Uyumayan Şehirde Saat Saat Yapılması Gerekenler
Almanya Schengen Vizesinde Yeni Dönem: Ret Alanlar Artık İtiraz Edemeyecek
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
YORUMLAR
30.06.2025

Şurada bir hediyelik dükkanına girdim, Turistik iskambil kağıdı sormak için 250 lira dedi. Kaleiçinden çıktım tekel bayide aynı kağıdı 65 liraya aldım. Bu dükkan sahibi aç gözlü göpekler batar umarım. Zaten sinek avlıyorlar..

30.06.2025

Antalya’da gündüz sokakta gezilmez ki

30.06.2025

tuzcular mahallesi dediği yer kaleiçi oluyor, zaten her yeri otel , clup , bar , restoran , magaza olmuş bir alan .Yaşam alanlarının hepsi bu sandıklarıma satılmış ve ona göre dizayn edilmiş. Çok ta şaşılacak bir durum değil yani . Şu paylaştığı fotoya bakıp aldanmayın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ