Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 21 Nisan

Herkese günaydın, iyi günler ve iyi akşamlar! Size her sabah bu hitapla başlıyorum çünkü günün hangi saati içeriği okuyacağınızı bilmiyorum. Ama biliyorsunuz bu hitap asıl Truman'a ait. Sabah gördüğü komşularına günün her saati için bir dilek bırakıp öyle işe gidiyordu hatırlarsanız. Bu arada 'Truman Show'u izlemediyseniz şöyle diyebilirim: İlk kez izleyeceğiniz için çok şanslısınız. Bu yüzden sürpriz bozan bilgi vermekten kaçınarak hepimiz aslında ve hatta birazdan daha fazla Truman'ız galiba diyerek iyi perşembeler diliyorum.

Hepimiz bazen günü, ayı ve hatta yılı bir an unutabiliyoruz. İşte bu içerikle unutkanlığa son!

Bugün düne göre gündüz süresi 2 dakika uzadı. Bu arada bugün Hicri takvimde 20 Ramazan 1443'e denk geliyor. Ayrıca Müslümanlar için namaz vakitleri burada. Ramazan imsakiyenizi indirmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Bugün yurt genelinde hava şöyle:

Detaylı bir hava durumu için tıklayabilirsiniz.

Bugün doğan Türkler arasında olan Ulvi Arı, daha ortaokul yıllarında başladığı tiyatro hayatını 1984'te pantomim ile birleştirir. Sözsüz tiyatro pantomimde artık bir usta sayılan Arı'nın şu sözü ise düşünmeye değer: "Türkiye’de en çok icra edilen sanat pantomimdir. Çünkü kimse konuşmuyor!"

  • Şevket Rado (1913-1988)

  • Murathan Mungan (1955-...)

  • Ulvi Arı (1961-...)

  • Behzat Uygur (1963-...)

  • Hazal Kadak (1991-...)

  • Buğra Özmüldür (1991-...)

Bugün ölen Türkler arasında olan Kemal Tahir, Türk edebiyatının en üretken yazarlarından biri olarak bilinir ve 63 yıllık hayatına onlarca yazın eseri bırakır. Ayrıca Tahir, 1968'de TDK ve Yunus Nadi roman ödüllerine de sahip olur.

Bugünün eski gazetesi: 21 Nisan 1929

Tamamı için tıklayabilirsiniz.

Bugün Türkiye'de neler oldu? 1979'da gerçekleşen kazada Rumen bandıralı Karpati şilebi ile demir yüklü Kemal Kefeli kosteri çarpışır. Ne yazık ki Türk gemisi 17 mürettebatı ile batar. Rumen şilebi ise kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanır.

  • 1920'de Mustafa Kemal Paşa, Meclis'in 23 Nisan günü açılacağını bildiren bir genelge yayımlar.

  • 1939'da Hatay, Türk Gümrük Tarifesi'ne dahil olur.

  • 1952'de Türkiye ile Yunanistan arasında vize uygulaması kaldırılır.

  • 1957'de Muhsin Ertuğrul, Şehir Tiyatroları'nın başına gelir.

  • 1964'te Rum Patriği Vekili Emilyanos ile Metropolit Canavaris, Türkiye aleyhine faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle sınır dışı edilirler.

  • 1979'da Boğaz'da bir kaza meydana gelir, iki denizci ölür.

Bugün dünyada neler oldu? İsrail nükleer tesislerinde 9 yıl kadar çalışan Vanunu, ülkesinin ürettiği nükleer silahları İngiliz gazetelerine ifşa etmesinden sonra Mossad ajanları tarafından Roma'da "bayıltılarak" kaçırılır ve ülkesinde yargılanarak hapsedilir.

  • 1930'da Columbus, Ohio'daki bir hapishanede çıkan yangında 320 kişi ölür.

  • 1964'te Yunanistan, Kıbrıs'taki askeri birliğini, BM Barış Gücü emrine vermeyi kabul eder.

  • 1968'de ABD, Birleşik Krallık ve Rusya zor durumda kalan astronotları kurtarmak için anlaşma imzalarlar.

  • 1994'te Polonyalı astronom Alexander Wolszczan tarafında ilk kez Güneş-dışı gezegenler keşfedilir.

  • 2004'te ajan olduğu gerekçesiyle 18 yıl önce İsrail tarafından hapsedilen  fizikçi Modehay Vanunu özgürlüğüne kavuşur.

Bugün ne günü? Ebeler Haftası (21-28 Nisan)

Ebelerin Ağzından Asla Duyamayacağınız 21 İnanılmaz Sır

Öğrenci evleri için ucuz yemek önerileri... Akşama ne yesem?

Hazır mevsim geçmek üzereyken bir uskumru yesek? Malum 3 harfli marketlerde uskumrunun yarım kilosunu 28 liraya bulabiliyorsunuz. Yanılmıyorsam 6 parçaya yakın balık oluyordu içinde. Un falan kullanmadan pişirmek için balıkları biraz büyükçe küp küp kesin ve alt tarafı pişirirken üstüne tuz ve kimyon koyun, sonrasında diğer tarafı için bu işlemi tekrarlayın. Ancak balık kolay yapışan bir şey olduğu için kısık ateşte sık sık çevirmeniz şart. Afiyet olsun.

Bir klasik olarak bugün doğan çocuklara isim önerileri...

Kız: Armağan, Funda, Azra

Erkek: Timur, Ertuğrul, Mutlu

Ay'ın sağ tarafı yavaş yavaş kararmaya başladı ve 2 gün içinde son dördün evresine girecek. Güzel uydumuz gece 12 gibi doğup sabah 9'a kadar gökyüzünde olacak.

Güneş ise ortalama olarak sabah 5 buçuk ile 6 buçuk arasında doğuyor ve akşam 6 buçuktan sonra batıyor. Eğer astronomiye meraklıysanız Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn'ü çıplak gözle gökyüzünde görebilirsiniz. Hatta bir teleskobunuz varsa Satürn'ün halkaları gözlem için çok uygun pozisyondalar bugünlerde.

Günlük bir bulmacaya ne dersiniz?

www.marketingturkiye.com.tr

Bilmiyorsanız kısaca bahsedeyim, Wordle'da saklı 1 kelimeyi tahmin etmek için 6 hakkınız var. Hakkınızı kullandığınız her adımda harfler belli renklerle yanacak. Eğer harf yeşil ise yeri doğrudur. Sarı renk ise o harfin sorulan kelimede var olduğunu ama yerinin başka olduğunu gösterir. Siyah ise o harf kelimede yoktur. Bulmacanız için tıklayabilirsiniz, iyi şanslar!

Dün İBB'nin yayımladığı bir videoya takıldı insanlar. Ulaşım kartının usulsüz kullanılmaması için çekilmiş kısa bir film, biraz da esprili. Kimisi cinsiyetçi bulmuş, kimisi insanların fakirlikleriyle dalga geçildiğini yazmış, kimisi ulaşım fiyatlarının pahalılığından İBB'yi sorumlu tutmuş... Yahu alt tarafı bir film ve tekrarlıyorum usulsüzlüğü eleştiriyor. Aklıselim herkesin bu durumu desteklemesi gerekmez mi? Tamam insanları usulsüzlüğe sevk eden şartları hep birlikte eleştirelim, tespit edelim ve evet lütfen, acilen düzeltelim! Fakat bu, işler düzelene kadar, usulsüzlüğe göz yumulsun anlamına gelmemeli öyle değil mi? Demek ki belediyenin böyle bir sorunu var ve bunu dile getiriyor doğal olarak. Gelin analoji kuralım, elektrik faturalarınıza kayıp/kaçak bedeli yansıtılıyor değil mi? Yani başkasının kullandığı kaçak elektriği ödüyoruz ve yıllardır bundan şikayetçiyiz. E bunun usulsüz bilet kullanmaktan ne farkı var? Ne yani o biletin parası bir şekilde bizden çıkmıyor mu? Tabii ki çıkıyor. Peki buna ses etmeyelim mi? E, demezler mi: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, diye?

Günün 90'lar klibi:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Bu Hafta Ne Yapmıştı?
Geleceğe Değil Belki Ama Gökyüzüne Dair Bir Şeyler Söylemeye Geldik: Nisan Ayında Yaşanacak Gök Olayları
Tarihimizi Öğrenmek İçin Toprağı Kazmaya Devam Ediyoruz: Mart Ayının En Önemli 10 Arkeoloji Keşfi
Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 20 Nisan
Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 19 Nisan

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını'ndaki Enişte-Baldız İlişkisi Seyircinin Midesini Kaldırdı
İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro
Mide Bırakmadınız! Yalı Çapkını'nda Şimdi de Suna ve Ferit Birlikte Oldu!