Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 14 Nisan

Herkese günaydın, iyi günler ve iyi akşamlar! Salako filminde söylendiği gibi perişanlık mıdır bilmiyorum ama bir perşembe günü daha geldi. Özellikle yazcılara iyi bir haber: soğuk havaların da neredeyse sonuna geldik. Gönül istiyor ki ülkeye çökmüş bu karamsarlığın da bir an önce sonuna gelsek ama yine de bana az kaldı gibi geliyor. Ya da ben çok iyimserim, bilmiyorum? Gününüz güzel olsun, işiniz rast gitsin!

Hepimiz bazen günü, ayı ve hatta yılı bir an unutabiliyoruz. İşte bu içerikle unutkanlığa son!

Bugün düne göre gündüz süresi 3 dakika uzadı. Bu arada bugün Hicri takvimde 13 Ramazan 1443'e denk geliyor. Ayrıca Müslümanlar için namaz vakitleri burada. Ramazan imsakiyenizi indirmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Bugün yurt genelinde hava şöyle:

Detaylı bir hava durumu için tıklayabilirsiniz.

Bugün doğan Türkler arasında olan Tarık Tarcan, manken olarak başladığı kariyerini oyuncu olarak devam ettirir. Birçok filmde ve dizide oynayan Tarcan'ı ise biz en çok Çarkıfelek adlı yarışma programından hatırlarız.

  • Arif Sami Toker (1926-1997)

  • Hilmi Yavuz (1936-...)

  • Besim Tibuk (1945-...)

  • Tarık Tarcan (1958-...)

  • Emre Altuğ (1970-...)

  • Serkan Altuniğne (1977-...)

  • Melisa Aslı Pamuk (1991-...)

Bugün ölen Türkler arasında olan Suavi Süalp Türk mizah tarihinin çok önemli bir karakteri olarak 1950'lerde başlayan yazın hayatını ölene dek devam ettirir. Süalp; Gırgır, Çarşaf gibi dergilerde yazar, Avanak Apti, Saffet Beni Affet gibi 50'den fazla filme senaristlik yapar ve ayrıca onlarca tiyatro oyunu kaleme alır.

  • Faik Kurdoğlu (1892-1981)

  • Suavi Süalp (1926-1981)

  • Esen Ünür (1942-2005)

  • Haydar Baş (1947-2020)

Bugünün eski gazetesi: 14 Nisan 1931

Tamamı için tıklayabilirsiniz.

Bugün Türkiye'de neler oldu? 29 yaşındaki Bülent Ersoy, Londra'da gerçekleşen 3,5 saatlik ameliyatından sonra kendi deyimiyle yeniden ve bu sefer kadın olarak doğar. Ancak o tarihlerde Türkiye'de cinsiyet değişikliği tanınmadığı gibi 80 darbesi sonrasında travesti veya trans sanatçıların sahne alması yasak olduğundan Ersoy, oldukça zor günler geçirir.

Bugün dünyada neler oldu? Bir transatlantik olarak yapımı 3 sene süren Titanic, her ne kadar "batmaz gemi" olarak tanımlansa da ilk seferinin 4. gününde bir buz dağına çarpar ve çarpıştan saatler sonra batar. Titanic'in en tartışılan tarafı yolcu sayısı kadar filika taşımaması olur.

  • 1865'te ABD Başkanı Lincoln'e suikast düzenlenir.

  • 1894'te Edison, sinemanın öncüsü sayılabilecek kinetoscope adlı cihazının ilk gösterisini yapar.

  • 1912'de Titanic buz dağına çarpar.

  • 1931'de İspanya'da Kral XIII. Alfonso tahttan çekilir ve cumhuriyet ilan edilir.

  • 1994'te ABD jetleri Irak'ın kuzeyinde içlerinde 3 Türk subayın da bulunduğu 2 helikopteri düşürür.

Öğrenci evleri için ucuz yemek önerileri... Akşama ne yesem?

Kıymalı yumurta yer miyiz? 100 gr kıymayı 8 ile 10 lira arasında temin edebiliriz. 1 yumurta ise en az 1,5 lira. Yani iki kişilik bir kıymalı yumurta bize en fazla 16 liraya patlayacaktır.

Bir klasik olarak bugün doğan çocuklara isim önerileri...

Kız: İzem, Evrim, Nezihe

Erkek: Ersoy, Aydın, Şahin

Akşamüstü 5 gibi doğup sabaha karşı 5.15 gibi batacak ve artık oldukça aydınlık olan sevgili uydumuz için dolunay evresine kaldı 2 gün!

Güneş ise ortalama olarak sabah 6 ile 6 buçuk arasında doğuyor ve akşam 7'den sonra batıyor. Eğer astronomiye meraklıysanız Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn'ü çıplak gözle gökyüzünde görebilirsiniz. Hatta bir teleskobunuz varsa Satürn'ün halkaları gözlem için çok uygun pozisyondalar bugünlerde.

Günlük bir bulmacaya ne dersiniz?

www.marketingturkiye.com.tr

Bilmiyorsanız kısaca bahsedeyim, Wordle'da saklı 1 kelimeyi tahmin etmek için 6 hakkınız var. Hakkınızı kullandığınız her adımda harfler belli renklerle yanacak. Eğer harf yeşil ise yeri doğrudur. Sarı renk ise o harfin sorulan kelimede var olduğunu ama yerinin başka olduğunu gösterir. Siyah ise o harf kelimede yoktur. Bulmacanız için tıklayabilirsiniz, iyi şanslar!

Canım ülkem öyle ki her gün buraya yazılacak illaki bir konu bulabiliyorum ancak bu iyi bir şey mi çok emin değilim. Dünün en çok tartışılan konularından biri de göçmen problemiydi. Ha sadece dünün değil elbette uzunca süredir gündemimizde bu konu. Dahası Süleyman Soylu'nun bir videodaki sözleri de oldukça enteresan, kısaca şöyle diyor İçişleri Bakanı: 'Din kardeşlerimiz Suriyelileri, Afganistanlıları, Pakistanlıları gönderirsek ağır işlerde kimler çalışacak? Ayrıca bu durum bize Allah'ın bir imtihanı. Dahası gelen mültecilerin ataları geçmişte, Kurtuluş Savaşı'nda bize yardım ettiler.' Açıkçası benim kafam karıştı, şimdi biz 'kardeş ve misafir' olarak gördüğümüz insanları ağır işlerde mi kullanıyoruz? Soylu, nizama uymayanları göndermek için 6 ay süre istiyor bir de videoda. Bana o tren kaçtı gibi geliyor ama tabii ki ben İçişleri Bakanı'mızdan daha iyi bilemem.

Günün 90'lar albümü:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Bu Hafta Ne Yapmıştı?
Geleceğe Değil Belki Ama Gökyüzüne Dair Bir Şeyler Söylemeye Geldik: Nisan Ayında Yaşanacak Gök Olayları
Tarihimizi Öğrenmek İçin Toprağı Kazmaya Devam Ediyoruz: Mart Ayının En Önemli 10 Arkeoloji Keşfi
Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 13 Nisan
Saatli Maarif Takvimi Ayağınıza Geldi! Tarihte Bugün Ne Oldu: 12 Nisan

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
14.04.2022

Yıllardır bu sitedeyim, en beğendiğim içerik diyebilirim. Sürekliliğini isterim :)

Teşekkür ederim. (=

14 Nisan 1984 tarihinde ÇAN TİYATROSU kuruldu. Salgın yasakları haricinde hiç perde kapatmadı. Halen bu gün de perde diyebilen Çan Tiyatrosu Türkiye'nin yaşayan en eski çocuk ve gençlik tiyatrosudur. Dünyada da hatırı sayılı eskiliktedir.

14.04.2022

100 gram kıyma ve 1 yumurtadan 2 kişilik akşam yemeği mi?!!! :)

4 yumurta

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ