Saatlerce Kulaç Atıyorlar: Manş Denizi'ni Yüzerek Geçen 8 Sporcu

En dar yerinin uzunluğu yaklaşık 34 km olan Manş Denizi'ni geçmek hiç kolay değil! Hele ki akıntıyla birlikte mesafenin yaklaşık 2 kat artma ihtimalini göz önünde bulundurduğunuzda, Manş Denizi'nin geçmenin büyük bir cesaret istediğini tahmin edebilirsiniz... Bu denizi yüzerek geçen yüzücüler arasında rekortmen milli sporcularımız da var!

1. Bengisu Avcı

Rekortmen sporcumuz Bengisu Avcı, dünyada çok az kişinin yüzmeye cesaret edebildiği Manş Denizi'ni 11 saat 29 dakikada yüzerek geçmeyi başararak muhteşem bir rekora imza atmış, ülkemizi gururlandırmıştı.

2. Aysu Türkoğlu

Manş Denizi'ni yüzerek geçme başarısını gösteren en genç Türk sporcu olan Aysu Türkoğlu, 21 yaşında, Manş Denizi'ni tam 16 saat 28 dakikada geçerek adını tarihe yazdırmıştı. Akıntı sebebiyle yüzdüğü mesafenin yaklaşık 60 km olduğu tahmin ediliyor.

3. Nesrin Olgun Aslan

Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi başaran ilk kadın sporcumuz ise 1979 yılında 15 saat 47 dakikalık sürede parkuru tamamlamıştı. Başarısıyla ülkemizi gururlandıran sporcumuzun sloganı ise: ''İmkansızı başarmak biraz zaman alır.''

4. Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kişi: Captain Matthew Webb

2020 yılı itibariyle Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi başaran kişi sayısı yalnızca 2157. Kıyaslama açısından Everest Dağı'nın zirvesine tırmanan kişi sayısının 5788 olduğunu belirtelim. 

Bu anlamda öncü olan Captain Webb, 1875 yılında, tam 21 saat 45 dakikalık bir sürede karşı kıyıya ulaşmayı başararak tarihe geçmişti.

5. Dünya rekoru kırmıştı: Erdal Acet

1976 yılında Manş Denizi'ni 9 saat 12 dakikada geçmeyi başaran milli sporcumuz, o dönem dünya rekoru kırarak tarihe adını yazdırmıştı. 1977 yılında ise tekrar denediği parkuru tamamlama süresini 9 saat 4 dakikaya çekmeyi başarmıştı.

6. Trent Grimsey

2012 yılında Manş Denizi'ni 6 saat 55 dakikalık bir sürede geçmeyi başaran Grimsey, daha önce dünya rekortmeni olan Bulgar Petar Stoychev'i 2 dakikalık farkla geride bırakarak dünya rekoru kırmıştı. Grimsey'in rekoru hala kırılabilmiş değil.

7. Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi başaran ilk kadın sporcu: Gertrude Ederle

Fransa İngiltere arasında köprü görevi gören Manş Denizi'ni yüzerek geçmeyi başaran Gertrude, 1926 yılında, bu alanda bir ilke imza atarak tarihe adını yazdırmıştı.

8. Tom Gregory

The English Channel adıyla bilinen Manş Denizi'ni geçmeyi başaran en genç yüzücü ise Tom Gregory. Henüz 11 yaşında inanılmaz bir başarıya imza atan genç sporcu, 1988 yılında Manş Denizi'ni 11 saat 54 dakikada aşmayı başararak aşılması mümkün olmayan bir rekora imza attı. Öyle ki 2000 yılı itibariyle 16 yaşından küçüklerin Manş Denizi'ni yüzerek geçmesi yasaklandı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı