Saadet Öğretmen Mobbinge Uğradığını Söyledi ve Yaşamına Son Verdi: 'Öğrencilerim Haklarını Helal Etsinler'

Gaziantep'te Türkçe öğretmenliği yapan Saadet Öğretmen, 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son verdi. Genç öğretmenin intihar etmeden önce sosyal medya hesabından, 'Öğrencilerim haklarını helal etsinler. Gözüm gibi baktım hepsine üzülmesinler. Ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allah'a emanetsiniz canım öğrencilerim' paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.

DHA'da yer alan habere göre olay, dün gece 23 Nisan Mahallesi’nde meydana geldi.

Bir ortaokulda sözleşmeli Türkçe öğretmeni olarak görev yapan 25 yaşındaki Saadet H., 6 katlı apartmanın terasından kendini boşluğa bıraktı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Sosyal medyadan veda mesajı paylaştı

Afyonkarahisarlı olduğu ve 2 ay önce göreve başladığı öğrenilen Saadet öğretmenin olaydan önce birlikte yaşadığı annesi Gönül H.'yi arayarak helallik istediği ve sosyal medya hesabından intihara ilişkin paylaşımlarda bulunduğu öğrenildi.

"Öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine"

Genç öğretmenin dün yaptığı diğer paylaşımlar da dikkat çekti...

Yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Saadet H.'nin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kızının cansız bedenini bekleyen anne Gönül H. ise sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
YORUMLAR
11.11.2019

25 yaşında bir öğretmen "mobbing" gerekçesiyle intihar ediyor... Ne demek bu? Canına kıyacak kadar ne oldu? Bunun sorumlusu kim ya da kimler?

11.11.2019

Çok iyi anlıyorum üç sene doğu hizmeti yaptım oradaki idareciler yeni gelen öğretmenlere taciz mobbing yolsuzluk aklınıza ne gelirse yapıyorlar kimsede burada ne oluyor demiyor şikayet merci yok sizi koruyan yok insanlar çaresiz katlanıyor. Oradaki idarecilerin özellikle şerefsiz olanlardan bahsediyorum ogretmenlerin ne kadar sahipsiz olduğunu iyi biliyor ve kullanıyorlar. Defalarca istifayı düşündüm ama katlandım. Bitti kurtuldum ama bu arkadaş hem kadın hem de sözleşmeliymiş neler çektiğini neler yaptıklarını tahmin edebiliyorum.

11.11.2019

Keşke kimlerin mobing yaptığını da yazsaydın öğretmenim.Gerçi öyle bir ruh haline sokmuşlar ki kızı sadece çok sevdiği öğrencilerine not yazıp gitmiş.Allah rahmet eylesin:( Kalanlara sabırlar diliyorum:(

11.11.2019

Mobbing yapan büyük ihtimalle okul müdürüdür. Saadet hocanın neler çektiğini çok iyi anlıyorum. Ben de öğretmenim. İlk atandığımda okul müdürünün tacizine uğradım. 22 yaşındaydım. Herkes aman başına bela alma, sesini çıkarma, otur, dediği halde savcılığa gittim. Kendisi okuldan sürüldü ama dava 1 yıl sürdü. Dava süresince okulda bana hayatı zindan etti. Aradan 9 yıl geçti. şu anki müdür de bana mobbing yapıyor ama dava süreçleri çok yıpratıcı olduğu için şikayet etmedim. En son çareyi geçici olarak başka bir yerde görevlendirilmekte buldm. Benim geçici görevim dolup da pkuluöa geri dönene kadar o şahıs da zaten gitmiş olacak. Yrni atanan toy öğretmenlere bunlar çok yapılıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (37)