S&P: Erken Seçim Belirsizliği Artırır

S&P, Türkiye'de siyasi belirsizliklerin önümüzdeki birkaç ay boyunca süreceğini bildirdi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'de siyasi belirsizliklerin önümüzdeki birkaç ay boyunca süreceğini bildirdi. 

S&P'den yapılan açıklamada, ''Siyasi belirsizliğin yıl sonuna kadar yüksek olacağına inanıyoruz. Erken seçime gidilmesi Türkiye'de belirsizliğin artmasına yol açar'' değerlendirmesine yer verildi.

S&P, Seçim sonucunun yargı, finansal düzenleyiciler ve Merkez Bankası üzerindeki baskıyı azaltabileceğini belirtti.

S&P, koalisyon oluşması durumunda politiklaranı öngörülebilirliğin kısmen Bakanlar Kurulu'nda yapılacak atamalara bağlı olacağını ifade etti.

S&P'nin açıklamasında, erken seçim durumunda yatırımların gecikmesi ihtimalinin büyüme üzerinde baskı yaratabileceği belirtildi.

S&P, Türk Lirası'ndaki oynaklığın tüketici güveni ve enflasyon üzerinde etki yaratabileceği, bu yönde gelişmelerin mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatması durumunun da not indirimine yol açabileceğini kaydetti.

S&P, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.

S&P, ''Değerlendirdiğimiz ülkeler arasında cari açık kırılganlığı en yüksek ülke Türkiye'' yorumuna yer verdi. 

Fortune Türkiye

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!