Rüzgar Çetin'in Tahliyesine Yapılan İtiraz Reddedildi

Beşiktaş'ta bir polisin şehit olduğu kazada yargılanan Rüzgar Çetin'in tahliyesine yapılan itiraz reddedildi. Mahkeme, Rüzgar Çetin'e yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Beşiktaş'ta bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı Rüzgar Çetin'in 'verilen ceza miktarı, tutuklulukta geçirdiği süre, mağdurların şikayetlerinden vazgeçmesi' göz önüne alınarak oy çokluğuyla tahliye edilmesi kararına, duruşma savcısı itiraz etmişti.

Savcı mevcut delil durumu, dosyadaki raporlar ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Çetin'in tutuklanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etmişti.

Mahkeme savcının yaptığı itirazı reddetti. Rüzgar Çetin'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Tahliye kararı veren hâkimlere tazminat davası

Diğer yandan Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar veren iki hakim hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesince, Beşiktaş'ta bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verilen Rüzgar Çetin için bu hükmü veren hakimler Arzu Dur ve Fatma Aybey aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat talebini içeren dilekçe nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul'da 2 yıl önce meydana gelen bir trafik kazasında annesini kaybeden C.T.F'nin, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Rüzgar Çetin'in karıştığı trafik kazası ile yargılama sürecine yer verildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Şimşek'in sanık Çetin'in tahliyesine karşı oy kullandığını ancak diğer hakimler Dur ve Aybey'in ise tahliyesi yönünde karar verdiği anlatılan dilekçede, mahkeme başkanının muhalefet şerhine değinildi.

'Karar kamu vicdanını sızlattı'

Türkiye'de her yıl binlerce insanın meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, kazaların toplumsal bir sorun haline geldiği anlatılan dilekçede, Çetin'in yargılandığı davanın da kamuoyu tarafından yakinen takip edildiğini, bu nedenle takip edilen bir davada verilen kararın hukuka aykırı olduğu öne sürülerek, kararın adalet duygusunu derinden yaraladığı ve kamu vicdanını da sızlattığı kaydedildi.

Dilekçede, 'Rüzgar Çetin'e verilen cezanın az olması, son duruşmada sanığın tahliye edilmesi, parası olan ve babasına güvenen herkesin trafikte adam öldürebileceğini, bunun çok da önemli bir suç olmadığı izlenimini vermiştir. Hiçbir hakimin topluma böyle bir izlenim vermeye hakkı yoktur' değerlendirmesinde bulunuldu.

Dilekçede, hakimler Arzu Dur ve Fatma Aybey'in haksız ve hukuksuz kararları, toplumun menfaatini korumayan hükümleri iddiasıyla davalı Maliye hazinesinden 100 bin liralık manevi tazminatın alınarak davacıya verilmesi talep edildi.

Rüzgar Çetin Tahliye Edildi...

Rüzgar Çetin, kararın ardından salı akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
05.10.2016

İlla bizim kazan mı kaldırmamız gerekiyor peki adaletin yerini bulması için?! Tekmeci piç için de aynı halt oldu?! Adam serbest bırakıldı, aynı dakikalardan itibaren 1 gün süreyle herkes öfke bombardımanına tuttu savcıyı/hakimi... Sonra bir diğer savcı "ama bu böyle olmaz! Tez derdest edin!" dediği için o pezevenk tutuklu yargılanıyor! Rüzgar denen mahluk da aynı halt işte! Ses etmesek 2 sefer alkollü yakalandığı için ehliyeti alınan, 28 farklı trafik ihlali sabıkası bulunan TESCİLLİ KATİL şeyini sallaya sallaya gezecek! Şaka mısınız arkadaş siz!

05.10.2016

Bu kokuşmuş düzenin içerisinde yer alan ONURLU bir savcı varmış demek. Helal olsun sana! Umarım meslekten ihraç vb. gibi haberlerini almayız yakın zamanda. Bu ülkenin onurlu insanlara ihtiyacı var.

05.10.2016

güldüm kanka kusura bakma haklısın

05.10.2016

normal bir toplumda bu karardan sonra halkın sokağa dökülmesi lazımdı, biz anca car car car konuşalım başka bir boka yaramayız

TÜM YORUMLARI OKU (20)