Rüyalarınız Aslında İç Dünyanızı Anlatıyor! Gördüğünüz Kabusların Ruh Sağlığınızla Nasıl Bir İlgisi Var?

Çoğu yetişkin uykusunda yaklaşık iki saat boyunca rüya görür. İster güzel bir rüya, ister korkutucu olsun, rüyalar ruhsal sağlığınızı etkileyebilir veya mevcut zihinsel durumunuzun bir yansıması olabilir. Detaylar için buyurun...👇

Çoğu yetişkin uykusunda yaklaşık iki saat boyunca rüya görür. İster güzel bir rüya, ister korkutucu olsun, rüyalar zihinsel sağlığınızı etkileyebilir veya mevcut zihinsel durumunuzun bir yansıması olabilir.

Rüyaların nedeni hala iyi anlaşılmasa da, araştırmalar bir kişinin ruh sağlığından etkilenebileceğini düşündürmekte. Ruh sağlığı, bir kişinin nasıl düşündüğünü, davrandığını ve hissettiğini kapsar ve rüyaların içeriği genellikle bu gündüz deneyimlerinden kaynaklanır.

Araştırmalar, çoğu ruh sağlığı durumunun kabuslarla ilişkili olduğunu ancak bu ilişkinin doğasının karmaşık olduğunu ve hala tam olarak anlaşılmadığını gösteriyor.

Ruh sağlığı rüyaların içeriğini ve sıklığını etkileyebilir. Anksiyete veya depresyon gibi zihinsel sağlık sorunları olan kişiler daha rahatsız edici rüyalar görebilir.

Çocukların yüzde 50'si, yetişkinlerin yüzde 8'i ara sıra kabus gördüğünü söylüyor.

Kişi kişisel bir kayıptan sonra, stres dönemlerinde, zor veya travmatik bir deneyimden sonra kabus görmeye başlayabilir.

Depresyonu olan kişilerin kabus görme riski artar ve depresyonu olmayan insanlardan yaklaşık iki kat daha fazla kabus görme eğiliminde olurlar.

Araştırmacılar, ruhsal sağlık durumunun bir kişinin uykusunu, özellikle de REM uykusunu etkilemesi nedeniyle kabusun depresyonda daha yaygın olabileceğini öne sürüyorlar.

Yetişkinlerde yapılan araştırmalar, yaygın anksiyete bozukluğu olan kişilerin yaklaşık yüzde 20'sinin düzenli olarak kabus gördüğünü gösteriyor.

Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşayan bir kişi, travmatik dönemi düşünceler ve rüyalar yoluyla yeniden yaşayabilir.

TSSB'li kişilerin yaklaşık yüzde 80'i, travmatik deneyim sırasında hissettikleri duyguları içeren kabuslar görür.

Kabuslarınızın sıklığı veya içeriği hakkında endişeleriniz varsa psikolojik yardım almak için bir uzmana danışabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Acılı Aile 2 ve 6 Yaşlarındaki Oğullarına Konulan "Bunama" Tanısı ile Yıkıldı
Midesini Bozduğunu Sanarken İkiz Doğuran Genç Kadının Akla Hayale Sığmayacak Hikayesi
Son Dileği Evlenmek Olan 10 Yaşındaki Lösemi Kızlarına Düğün Düzenleyen Aile

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman