Rusya Yüksek Mahkemesi'nden Karar: 'Sigara İçen Vatandaşlar Komşularına Tazminat Ödemek Zorunda Kalacak'

Novibirisk'te yaşayan bir kişi, komşusunun balkonda sigara içmesinden dolayı çocuğunun dumana maruz kalması nedeniyle komşusunu mahkemeye verdi. Rusya Yüksek Mahkemesi sigara içen kişinin komşusuna 5 bin ruble (72 Dolar) tazminat ödemesine karar verdi.

Çocuğunun sigara dumanına maruz kalmasından dolayı dava açtı.

Novibirisk'te gerçekleşen olayda, bir kişi sürekli olarak balkonda sigara içen komşusuna çocuğunu sigara dumanına maruz bıraktığı için şikayet etti. 

2018'in sonlarında doğru Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi, sigara içen kişiye 5 bin ruble manevi tazminat cezası verdi.

Sigara içmeyen vatandaşların yaşam alanları kısıtlanmayacak.

Rossiyskaya Gazeta'nın aktardığına göre, RG'ye konuşan Avukat Vyacheslav Golenev Rusya Yüksek Mahkemesi'nin adli incelemelerinin resmi statü kazandığını ve tütün ürünleri konusunda değişikler olduğunu belirtti. 

Bu değişikliklerle konutlarda yaşayanların sigara ve tütün mamüllerini kullanmayan vatandaşları rahatsız etmeden hayatlarını devam ettirmeleri gerektiği vurgulandı.

Sigara dumanlarının diğer dairelere girmesi durumunda tazminat ödeyecek.

Yasalar gereği Rusya'da sigara içen vatandaşların, dumanlarının diğer dairelere girmesi durumunda komşularına manevi tazminat ödemeleri gerektiği kararlaştırıldı.

Rusya Yüksek Mahkemesi'nin bu kararına sosyal medyadan da destek geldi.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.01.2019

Bizde de komşuya satır ile saldırıyorsun birşey olmuyor

03.01.2019

Biz de çok ses çıkarıyorsun diye komşusunu uyarmaya giden ablamızın başı gövdesinden ayrılıyor. Ama dünya bizi kıskanıyor.

03.01.2019

Twittlerden birinde de bahsedilmiş zaten hafta sonları sokak aralarında yapılan düğün,dernek,kına organizasyonları yasaklansın lütfen.Çocuğu uyutuyoruz başlıyorlar halaya kapanışta da havai fişekler derken 3 kere bölündü uyku.

TÜM YORUMLARI OKU (13)