Rusya'yı Sarsan Kriz Dünyayı Ne Kadar Etkileyecek?

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Ukrayna'ya savaş açtığından bu yana ekonomik yaptırım bombardımanı ile yaylım ateşine tutulan Rusya ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Bu süreçte Rusya ekonomisindeki sarsılmanın küresel ekonomide oluşturabileceği hasara dair de yorum yaptı. 

Rusya ekonomisinde derin durgunluk bekleniyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine uygulanan mali yaptırımlar nedeniyle temerrüde düşebileceğini, ancak bunun küresel bir mali krizi 'şimdilik' tetiklemeyeceğini söyledi.

Euronews'in aktardığına göre, katıldığı programda Georgieva, yaptırımların Rus ekonomisi üzerinde 'ciddi' bir etkisi olduğunu ve bu yıl ülke ekonomisinde 'derin bir durgunluğa' neden olacağını söyledi.

Savaş ve yaptırımların, Rusya'nın enerji kaynaklarına bağımlı olan komşu ülkeleri de ağır şekilde etkileyeceğini dile getiren IMF Başkanı, savaşın şimdiden mülteci dalgasıyla sonuçlandığını ifade etti.

Küresel kriz bekleniyor mu?

Georgieva, yaptırımların Rusya'nın kaynaklarına erişme ve borçlarını ödeme kabiliyetini de sınırlamasından dolayı temerrüttün artık 'ihtimal dışı' görülmediğini kaydetti.

Böyle bir temerrüdün dünya çapında bir finansal krizi tetikleyip tetikleyemeyeceği sorulduğunda, 'Şimdilik hayır' dedi. Bununla birlikte IMF'nin savaş nedeniyle 2022'de yüzde 4,4'lük küresel ekonomik büyüme tahminini düşüreceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
Cem Küçük İletişim Başkanlığı'ndan İstifa Eden Furkan Torlak'a Yüklendi
Doktorun Pot Kırması Yüzünden 'Baby Shower' Hayalleri Suya Düşen Hamile Kadın Gözyaşlarına Boğuldu