Rusya: 'Ukrayna Sınırında Bulunan Bazı Birlikler Üslerine Geri Döndü'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'Sözkonusu birlikler demir yolu ve kara yolu ile bağlı bulundukları garnizonlara dönmek için gerekli yüklemeleri yapmaya başladı' diye konuştu

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna sınırında bulunan bazı mıntıkaların tatbikatları tamamlayıp üslerine geri döndüğü ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Güney ve Batı Askeri Bölgelerindeki bazı birliklerin tatbikat kapsamındaki görevlerinin tamamlandığını belirtti.

Sözkonusu birliklerin bağlı bulundukları garnizonlara döndüğünü kaydeden Konaşenkov, 'Birlikler demir yolu ve kara yolu ile bağlı bulundukları garnizonlara dönmek için gerekli yüklemeleri yapmaya başladı' dedi.

Konaşenkov, Belarus'ta devam eden tatbikatlara ise yabancı ülkelerin askeri ataşelerinin de davet edildiğini belirterek 'Müttefik Kararlılığı-2022 ortak askeri tatbikatı kapsamında 19 Şubat'ta gerçek mühimmatlarla atışlar yapılacaktır' diye konuştu.

Zaharova: '15 Şubat, Batı'nın savaş propagandasının başarısızlık günü olarak tarihe geçecek'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Rus ordusuna ait bazı birliklerin askeri üslerine geri dönmesine atıfta bulunarak '15 Şubat 2022, Batı'nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün olarak tarihe geçecek' dedi.

Zaharova, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı Rus askeri birliklerinin bağlı bulundukları üslere dönmeye başladığını söyledi.

Sözkonusu gelişmenin Batılı ülkelerin yürüttüğü propagandalara bir yanıt olduğunu savunan Zaharova, “15 Şubat 2022, Batı'nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün olarak tarihe geçecek. Tek bir kurşun atılmadan, rezil ve yok edilmiş olarak.” değerlendirmesinde bulundu.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
15.02.2022

putin istadiğini aldı tabii helal olsun gördük avrupayı abd yi hep gaz para hep işe yaramıyormuş demi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ