Rusya Ukrayna Müzakereleri Ne Zaman? Rusya Ukrayna Müzakereleri Nerede, Saat Kaçta Başlayacak?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bir haftadır devam ediyor. Tarafların aralarında yapacağı ikinci müzakere görüşmeleri Rusya devlet ajansı TASS'ın yaptığı açıklamaya göre dün akşam ertelendi. Henüz Ukrayna'dan resmi bir açıklama gelmedi. Peki, Rusya Ukrayna müzakereleri ne zaman? Rusya Ukrayna müzakereleri nerede, saat kaçta başlayacak? İşte merak edilenler...

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında dün akşam yapılması beklenen ikinci tur müzakereleri bugüne ertelendi. Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Ukrayna ile Rusya arasında Belarus sınırında yapılacak ikinci tur görüşmelerine ilişkin tarihin belirlenmediğini ve bunun için 'kayda değer gündem' gerektiğini ifade etmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada ise 'Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil' açıklamasında bulunuldu. Rus tarafı, bugün görüşmenin Belarus sınırındaki Brest kentinde gerçekleşeceğini duyurdu

Rusya Ukrayna Müzakereleri Nerede, Saat Kaçta Başlayacak?

Rus basınında yer alan habere göre, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ikinci tur görüşmeleri Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’te saat 15.00 civarı başlayabilir.

"Karşılıklı Anlayışa Ulaşılan Öneriler Var"

Ukrayna ile masada bazı önerilerde karşılıklı olarak anlayışa ulaştıklarını aktaran Medinskiy, “Ancak bazıları, en temel olanları oldukça beklenen şeylerdi. Ukrayna tarafı, Kiev ile düşünmek ve istişare etmek için zaman istedi.” ifadesini kullandı.

Ukrayna heyetinin Kiev’den ayrıldığını ve halihazırda yolda olduklarını belirten Medinskiy, “Biz önceden geldik. Galiba, onlar anlaştığımız üzere bugün sabah burada olacak.” dedi.

Medinskiy, Rus tarafının Ukrayna tarafının ulaşım sorununa anlayışla yaklaştığını, Belarus tarafında tüm güvenliği Belarus özel kuvvetlerinin sağladığını söyledi.

Rus askeri birliklerinin de Ukrayna’da heyete hareket etmeleri için güvenlik koridoru sağladığını bildiren Medinskiy, bugün heyeti beklediklerini yineledi.

"Bu Konu Şimdilik Tartışılıyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte,

Rusya ile daha fazla müzakerelerin görüşüldüğünü söylemişti.

İkinci tur görüşmelerin tarihi hakkında soruya yanıt veren Podolyak 'Bu konu şimdilik tartışılıyor' dedi.

Rus Ajansı ise görüşmelerin ileri bir tarihe ertelendiğini doğruladı. Rus ajansı 'Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere ertelendi, ikinci tur daha sonraya bırakıldı' açıklamasında bulundu.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Rusya Ukrayna Savaşında Son Durum: Kiev Düştü mü? Kiev’de Çatışmalar Ne Durumda?
Rusya’dan Kiev’e Seyir Füzesi İle Saldırı: Seyri Füzesi Nedir, Nasıl Çalışır?
Rusya'nın Savaş Gerekçesi 51. Madde: Birleşmiş Milletler 51. Madde Nedir, Neyi Kapsıyor?
Ukrayna’nın Hangi Kentleri Ateş Altında? Rusya Nereleri Vurdu, Ölü Var mı?

Popüler İçerikler

İsrail Ordusu Açıklamıştı: Hizbullah da Nasrallah'ın Öldüğünü Doğruladı
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti