Rusya Ukrayna Müzakere Sonuçları Açıklandı mı? Rusya Ukrayna Müzakere Kararları Neler? Savaş Bitti mi?

Tüm dünyanın yakinen takip ettiği Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaştan kayıp haberleri gelmeye devam ediyor. İki ülkenin de yaralar aldığı savaşta Rusya'ya ve Putin'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Rusya Ukrayna savaşının 5. gününde taraflar müzakere masasında karşı karşıya geldi. Oldukça kritik olan bu görüşmede, gözler ve kulaklar müzakereden çıkacak kararlara çevrilmiş durumda. Milyonlarca insan çatışmaların son bulmasını isterken arama motorlarının en çok araştırılan konuları arasında 'Rusya Ukrayna müzakere sonuçları açıklandı mı? ' sorusu yer aldı. Peki Rusya Ukrayna müzakere sonuçları açıklandı mı? Rusya Ukrayna müzakere kararları neler? Savaş bitti mi? İşte tüm detaylar...

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın sınırları geçerek silahları patlatmasıyla beraber Ukrayna ile resmen savaş çıkmış oldu. Dünya gözünü Ukrayna ve Rusya arasında yapılan müzakereye dikmiş durumda. İki ülkenin heyetleri Belarus sınırında bir araya geldi. Görüşmeler ön şartsız yapılıyor. Rusya ordusunun bir kısmı Belarus'tan Ukrayna'ya saldırmıştı. Kiev yönetimin bu nedenle Belarus'ta tarafsız bir görüşmenin gerçekleşmeyeceğini söylemişti. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Ukrayna lideri güvenlik konusunda güvence aldığını söyledi. Peki Rusya Ukrayna müzakere sonuçları açıklandı mı? Rusya Ukrayna müzakere kararları neler? Savaş bitti mi?

Rusya Ukrayna Müzakere Sonuçları Açıklandı mı?

Rus ve Ukrayna heyetlerinin görüşmesi başladı. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler ancak 13.20'de başlayabildi. Belarus Dışişleri Bakanlığı sabah saatlerinde Ukrayna-Rusya arasındaki yapılacak müzakerelerin gerçekleşeceği odanın görüntüsünü paylaşarak “Belarus’ta Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği yapmak için her şey hazır. Heyetlerin gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Kremlin 'Müzakereler sessiz ilerleyecek' açıklaması yaptı. Putin, Batı yaptırımlarından sonra ekonomiye odaklandı. Kremlin'den yapılan açıklamada Rus liderin bugün kurmaylarıyla ekonomiyle ilgili bir toplantı yapacağı açıklandı.

Toplantının kaç saat süreceği ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Güncel açıklamalar ve müzakereden çıkacak kararlar haberimizde olacak.

Rusya Ukrayna Müzakeresinde Son Durum Nedir?

Ukrayna heyeti Rusya ile müzakerelerin yapılacağı yere ulaştı. Heyete Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Zelenski'nin partisinin lideri milletvekili David Arakhamia başkanlık ediyor.

Görüşmeler için seçilen adres ise Kiev yönetiminin ilk başta reddettiği Belarus sınırı oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski iki ülkeden temsilcilerin Belarus'ta görüşmelere başlayacağını duyurmuştu. 

Ukrayna medyası, Kiev heyetinin müzakerede Kırım ve Donbass dahil tüm Rus güçlerinin ülkeden çekilmesini talep ettiğini belirtti.

Interfax haber ajansı, Rus müzakerecinin Rusya'nın en kısa sürede Ukrayna ile anlaşmaya istekli olduğunu aktardı.

Müzakerecinin “Her türlü anlaşma iki tarafın da çıkarına olacaktır” dediği vurgulandı.

Zelenski sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Belarus sınırındaki Pripyat ırmağı bölgesinde Rus heyetiyle ön koşulsuz olarak görüşme konusunda anlaştık' demişti.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Rusya Ukrayna'ya Niye Savaş Açtı? Savaş Neden Çıktı, Nasıl Başladı? Rusya ve Ukrayna Savaşının Nedenleri Ne?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası