Rus Takımlarının Men Edilmesiyle Süper Lig Şampiyonu Doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne Gidebilecek mi?

Rusya'nın Ukrayna topraklarına askeri harekat başlatmasıyla birlikte sert yaptırımlar sporda da devam ediyor. UEFA ve FIFA, tüm organizasyonlarından Rus takımlarını ikinci bir duyuruya kadar men etmesinin ardından gözler liglerin sıralamasına çevrildi.

FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın bütün turnuvalardan men edildiğini resmen açıkladı.

Avrupa Ligi'nde Lokomotif Moskova, son 16 turunda Leipzig ile eşleşmişti. UEFA'nın aldığı kararla Moskova ekibini turnuvadan men edilmişti. Leipzig doğrudan çeyrek finale çıkmıştı.

İkinci bir duyuruya kadar futbol organizasyonlarına katılamayacak olan Rus ekipleri nedeniyle gözler UEFA kulüp sıralamasına çevrildi.

Türkiye, UEFA sıralamasında 19. sırada yer alıyor. Rusya'nın men edilmesiyle birlikte 18. sıraya yerleşecek fakat bu durum Şampiyonlar Ligi için yeterli olmayacak.

Lig şampiyonu ve ikinci olan takımlarımız Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme maçı oynayarak bilet almaya çalışacaklar. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilmek için ülke puan sıralamasında 10. basamakta olmak gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi ön elemesine 2 takım katılırken Süper Lig şampiyonu 3. ön eleme, ikinci sıradaki takım ise 2. ön eleme turundan başlayacak.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı