Rusya, Şimdi de Finlandiya ve İsveç'i Tehdit Etti

Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar nedeniyle dünyanın tepkisini çeken Rusya, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya alınması durumunda karşılık verecekleri tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya alınması durumunda 'Rusya'nın karşılık vermesinin gerekeceğini' ifade etti. 

Rus RIA Novosti ajansının aktardığına göre 'Finlandiya ve İsveç de dahil olmak üzere tüm AGİT üyesi ülkeler, bazı devletlerin güvenliğinin diğer ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiği ilkesini yeniden teyit etti' diyen Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, 'İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya alınması, ülkemizin karşı adımlar atmasını gerektirecek ciddi askeri ve siyasi sonuçlar doğuracaktır' ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve İsveç, NATO üyesi olmamalarına rağmen bugünkü dijital NATO zirvesine davet edilmişlerdi.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
25.02.2022

Oralara da girerse konu çok başka yerlere gider artık. 1945 ten sonra güvenli olarak dizayn edilen Avrupa artık güvenli değil.

25.02.2022

Öyle bir alırlar ki sen bile şaşırırsın dostum. Avrupa da nerede askeri birlik var doğru dürüst. Hollanda ? Belçika ? Almanya desek askeri olarak 2. dünya savaşından bu yana ambargolu olduğu için öyle kayda değer bir ordu ve silah gücü yok, kısıtlı imkanları var. Avusturya ? İtalya desen ilk fırsatta ruslar ile iş birliği yapar, aynı şekilde Romanya, Bulgaristan. Ne kaldı geriye ? Fransa, İspanya, Portekiz evine ekmek götüremiyor daha, Yunanistan desen 150 bin aktif askeri ile ne katkı sağlar. Danimarka ? İsveç ? Askersiz İsviçre ? Kelebek öldürmekten korkan Norveç ? Sen 1939 - 45 aralığını bence günümüz dünyası ile karıştırma. 2. dünya savaşında Nazilerin bu derece ilerleme nedeni düzenli ordu ve teknolojik yapılanmalarıydı. Hammaddeye erişim kolaylığı da cabası. Bu arada 2. dünya savaşında Stalin ve ordusu olmasaydı şu an yaşadığın dünya aynı dünya olmazdı ?

25.02.2022

Kuzey Avrupa'ya karşı bir savaş olursa 3.Dünya Savaşı kesin çıkacaktır. İsveç ve Finlandiya Rusya'nın diş geçiremediği ülkeler.

25.02.2022

Burada Rusya-çin yalakalığı yapanları hatta nerdeyse dünyayı ele geçirmelerini istediklerini görüyorum. Hadi Çin neyse de, Rusya şişirilmiş bir balon. Ekonomileri bir italya bile etmiyor, sadece askeri gücü var lakin Daron Acemoğlu'nun dediği gibi baskıcı rejimler eninde sonunda çökmeye mahkum hele de 21.yy'de.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ