Rusya Savunma Bakanlığı: Rus Caydırıcı Güçleri, 'Özel Savaş Görevi' Durumuna Geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, 'Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı görev vardiyaları, Kuzey ve Pasifik filoları ile Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığının, takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiği' yönünde rapor verdiği bildirildi.

Putin emretmişti

Putin, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO ülkelerinin üst düzey yetkililerinin açıklamalarını gerekçe göstererek, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçmesini emretmişti.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri, nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
28.02.2022

Putin iyice köşeye sıkıştı. Ne Rusya ne de geri kalan dünya Ukrayna'nın bu kadar dayanabileceğini tahmin etmiyordu. 1-2 gün içinde Ukrayna kırılır, Putin'in taleplerini kabul etmek zorunda kalır diye bekleniyordu. Ondan savaştan önce Rus medyasında "36 saatlik operasyon" diye manşetler atmışlardı. Yine ondan Batı, silah yardımı yapma kararını anca 3. günde (Ukrayna'nın bir şeyler yapabileceğine inandığı zaman) verdi. Sadece ekonomik yaptırımlarla bile Rusya'da enflasyonunun 2022 içinde %200'ü geçeceği düşünülüyor. (Şu an bile %68'lere geldi). Ondan iyice saçmaladılar. En son " Uzay üssümüzü yörüngeden çıkarır kafanıza düşürürüz" falan demeye başladılar. Biz de saçma sapan bir diktatör bir ülkeyi nasıl uçuruma sürükler görmüş olduk.

28.02.2022

Bu uyarı Ukraynaya değil , sıcak evlerinde oturup nasıl olsa bize giren çıkan yok , ateşe körükle gidelim diyen AB'ye bir mesaj. Putin diyorki savaşın boyutu artık değişti , ABD+AB bunu vekalet savaşına çevirir , savaşın boyutu büyütülürse bu savaş kapınıza kadar gelir demeye getiriyor.

@Ukela: Bak Alamanci kardesim: AB taraftari degilim, ancak alternatifleri var. Bu yillik depolari dolu ve gelecek kis icin Katar, ABD vesaire gaz kontratlari imzalanacak. Ayrica Norvec ve Hollanda kapasitelerini artiracak, yenilenebilir enerji de gelecek. Evet Avrupalilar icin de fiyatalar ama artacak ama üstesinden gelinebilinir. Asil megaloman diktatör Putin boku yedi, gelcegi artik yok. Rusya'nin 22 yillik kazanimlarini 3 günde yerle bir etti!

aq moskoflari, savas sucu islediler, ukrayana karsi yenik düstüler, 5 günde 4300 askeri geberdi. Putin karizmayi fena cizdirdi. Rusyanin her seyi hava imis, yani nükleer olmasa bos bir ülke. Rezalet, bu muymus Rus ayisi, hahahahahahahah. TSK s*ker atar bunlari!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ