Rusya Savunma Bakanlığı Açıkladı: 'ABD Suriye'yi Kullanımı Yasak Olan Fosfor Bombalarıyla Vurdu'

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’ye ait iki F-15 uçağının Suriye’nin Deyr ez Zor bölgesini fosfor bombalarıyla vurduğunu iddia etti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya'nın Suriye'deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet F-15 uçağının dün Suriye’nin Deyr ez Zor bölgesini kullanımı yasak olan fosfor mühimmatlarıyla vurduğunu ileri sürdü.

"Yanıcı fosfor mühimmatları kullanıldı."

Savçenko, “Deyr ez Zor eyaletinde 8 Eylül günü Amerikan Hava Kuvvetlerine ait iki F-15 uçağıyla Hajin yerleşimine yanıcı fosfor mühimmatları kullanılarak saldırı düzenlendi” diye konuştu.

“Ölü ve yaralı hakkındaki bilgiler netleştiriliyor.”

Saldırı sonucunda büyük yangınların görüldüğüne dikkat çeken Savçenko, “Ölü ve yaralı hakkındaki bilgiler netleştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Kullanımı yasaklanmıştı.

Korgeneral Savçenko, beyaz fosforun kullanıldığı silahların kullanımının, 1949 Cenevre Sözleşmeleri’ne ilişkin ek protokolle yasaklanmış olduğunu hatırlattı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR

Bunlar da ne güzel valla kendi ülkelerine zerre ucu dokunmayan bir yer buldular orada istediklerini yapıyorlar. Ölen de umurlarında değil göç eden de. Sınırlarına binlerce km mesafede ergen gibi kapışıyorlar. Kilimini üst kattan silkeleyen görgüsüz yaşlı teyzeler gibi benim evim temiz olsun da başkasının evi, balkonu batıyormuş umurumda değil modunda takılıyorlar.

09.09.2018

suriyede iki dev abd-rusya bildiğin at koşturuyor işin ucuda bize dokunuyor

Pasif Kullanıcı
09.09.2018

Bu Rusya neden her halta karışıyor?Hayır bir de bir şey yapamıyor,konuşuyor boş boş.Bizimkiler ondan bunlarla anlaşıyor herhalde,ikisi de aynı.

09.09.2018

Cyka blayt

TÜM YORUMLARI OKU (26)