Rusya'nın Yaptırımları Sürüyor: Gıda Ambargosunu Şimdilik Kaldırmayacağız

Rusya Tarım Bakanı Tkaçev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunu yakın bir zamanda kaldırmayı planlamadıklarını söyledi.

Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e özür mektubu göndermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşaması gündeme gelmiş, bunun üzerine turizm ve ticaret alanında bazı adımlar atılmıştı.

Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erdoğan’ın özrünün iki ülke arasındaki sorunların unutulacağı anlamına gelmediğini söylemişti.

Putin, Türkiye'ye Yaptırımları Kaldırdı

'Gıda pazarımızı o kadar çabuk açma niyetinde değiliz'

'Toplantıda Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun kaldırılmasından bahsedilmedi. Ama bunu hem Devlet Başkanı (Putin) hem de Başbakan'la (Medvedev) gerçekleştirdiğimiz önceki toplantılarda ele almıştık' diyen Tkaçev, 'Gıda pazarımızı (Türkiye'ye) o kadar çabuk açma niyetinde değiliz. Yakın zamanda böyle (gıda ambargosunun iptal edilmesine yönelik) bir karar almayı planlamıyoruz' dedi.

Tkaçev, bir soru karşısında da Türk tarafının gıda ambargosunun kaldırılması için müzakere yürütülmesi talebiyle Tarım Bakanlığı'na başvurmadığını belirtti.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
14.07.2016

''Biz gerekirse tezek yakarız ama onlar yemeksiz ne yapacah?'' Diyen çomarlara yanıt olmuştur umarım.

14.07.2016

Bunlar da trip atan ergen gibi..

14.07.2016

Rusya, Suriye ve ABD (İngiltere, Almanya, Fransa) aralarında anlaşıp Türkiye'yi yalnız bırakma politikasında birleşmişlerdir. Bunu anlayan bizim çomarın özrü hiç bir şey değiştirmez. Orta Doğu'dan hiçbir mülteci kabul etmeyen AB ve ABD, TC'yi Arap ve Kürt mülteci ile doldurmaya başladı, bu durum önceden planlanmıştır. Şu an 6 milyon mülteci vardır TC'de. Bizim çomar bu mültecilere vatandaşlık verip referandumla başkanlık sistemini getirtme planları yaparken batılıların ise daha farklı planları var. En iyi muhtemelle %0.5'i İŞİDçi olsa bu mültecilerin şu haliyle TC'de en az 30bin İŞİDçi vardır demektir. Bu mülteci İŞİDçilere de Türk vatandaşlığı verdiği için, PYD ve İŞİD arasındaki savaş Suriye'de bitip Türkiye'de başlayacaktır. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde çok daha fazla İŞİD ve kim yaptığı bilinmeyen (PKK!) terör saldırıları olacak TC'de. Batılı ülkeler TC'ye bu noktada destek bahanesiyle Orta Doğu'daki askeri varlıklarını Türkiye'ye kaydırıp ülkenin doğusunu da PYD'ye peşkeş çekeceklerdir. Afganistan'ı ve Irak'ı işgal edip sonrasında İŞİD terörünü yaratanlar da aynı millettendir. PYD'yi de sırf İŞİD'le savaşsınlar diye bizzat PKK'nın devşirme militanlarından yaratmışlar, PKK'ya da otonom bir ülke vaat etmişlerdir. ABD'nin PYD terör örgütü değildir diye ısrar etmesinde ve PKK'nın da artık AB parlamentosunda tanınmasındaki asıl gaye zor lokma Türkiye'yi içten bölmektir. Doğuda İŞİD ile savaşan PYD (PKK), otonom bir bölge ilan edecek ve ABD ve AB tarafından bu bölge Türkiye Kürdistan'ı olarak büyük bir süratle resmi olarak tanınacaktır. İlerde bu otonom Türkiye Kürdistan'ını, Irak Kürdistan'ı ile birleştirileceğini söylemek kötü bir tahmin olmaz.

15.07.2016

Hirtlar vadisine senarist lazimmis...Bi basvur, bence kesinlikle isi kaparsin...

TÜM YORUMLARI OKU (9)