Rusya'nın Türkiye ile İlgili IŞİD Petrolü İddiaları Meclis Gündeminde

Rusya'nın, IŞİD petrolünün Türkiye'ye getirildiğine ilişkin belgeleri TBMM gündemine taşındı.

Şafak Pavey

CHP'li Şafak Pavey, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, 26 Kasım 2015 tarihinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile ortak basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını hatırlattı.

Putin: 'IŞİD ile Ekonomik İlişki Kuranlar Ateşle Oynuyor'

Putin'in, 'Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden gece-gündüz kamyon kamyon petrol Türkiye'ye taşındı. Kesinlikle o petrol tankerlerinin Türkiye'ye dolu gidip boş döndüklerini biliyoruz. Bu Türkiye halkının da bir sorunudur' dediğini kaydeden CHP'li Pavey, Başbakan Davutoğlu'ndan şu sorularına yanıt istedi:

'IŞİD ile anlaşma var mı?'

  • Putin'in 'Suriye'de teröristlerin olduğu bölgelerden ‘gece-gündüz kamyon kamyon petrol Türkiye'ye taşındı. Kesinlikle o petrol tankerlerinin Türkiye'ye dolu gidip boş döndüklerini biliyoruz' iddiaları doğru mudur? Doğru ise Türkiye'ye taşınan petrolün alıcısı kimdir?

  • Putin'in iddiaları doğru değilse hükümet tarafından bu iddia yalanlanmış mıdır? Yalanlanmış ise kim tarafından ne zaman yalanlanmıştır?

  • Türkiye'nin IŞİD ile bir petrol antlaşması mı vardır? Var ise koşulları nelerdir?

  • Putin'in iddia ettiği gibi ‘kamyon kamyon petrol' taşınıyorsa petrol getiren kamyonlar karşılık olarak ne taşımaktadırlar?'

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''