Rusya'nın ''Geleceğiniz Varsa Göreceğiniz Var'' Diye Bağıran 10 Savaş Silahı

Yıllık ayırdığı 70 milyar dolarla Rusya, dünyanın en geniş savunma bütçesine sahip olan 3. ülkesi. Devletin bünyesindeki 845.000 birlik, 22.500 tank, 1,399 savaş uçağı oldukça göz dağı verir nitelikte. Her ne kadar şimdi Rusya eskiden olduğu gibi bir süper güç olarak kabul edilmese de, 2012 yılında Başkan Vladimir Putin'in tekrar seçilmesinden bu yana, ülkenin silahlı kuvvetleri oldukça önemli değişiklikler yaptı. Ordu daha küçük ve daha dinamik takımlara ayrıldı. Acımasız insan gücünden çok, yeni teknolojilere odaklanıldı. İşte Rusya'nın tehditkar savaş makineleri.

1. Bora-Sınıfı Güdümlü Füzeli Hoverkraft: Bu gemi altındaki mekanizma sayesinde aynı zamanda bir hava yastıklı tekneye dönüşebiliyor. 8 adet Mosquito füzesiyle ve 20 adet uçak savar füzesiyle donatılmış ve 68 kişiye kadar çıkan mürettebatıyla saatte 100 km hızla seyir halinde olabiliyor.

2. Pantsir-S1: Kısa ve orta menzilli uçak savar sistemi. Araç 12 adet güdümlü füze ve 2 adet 30 mm otomatik silahtan oluşuyor. 30 mm helikopterler, uçaklar, balistik füzeler ve seyir füzeleri için oldukça etkili.

3. Neredeyse Görünmez Denizaltı: 6 tane olan dizel-elektrik sistemli denizaltıların ilki The Novorossiysk, geçen sene St.Petersburg tersanesinden denize indirildi. Tasarımcıları, gizlilik teknolojisi denizaltıyı battığında neredeyse saptanamaz kıldığını belirtiyor.

4. Mig-35 Jet Savaş Uçağı: İt dalaşında ve hassas yer saldırılarında etkili. Saatte 2.400 km hıza ulaşabiliyor ve önceki modellerinden %30 daha hızlı. Keşif görevlerini idare etmesinin yanı sıra, hava savaşlarında ve uzun mesafeden denizdeki ve karadaki hedefleri vurmada etkili.

5. BUK-2 Füze Sistemi: İddiaya göre bu batarya, 2014 yılında Ukrayna üzerinden Malezya'ya ait bir yolcu uçağını düşürmüş. 9M317 taşıdığı 70 kg savaş başlığı ile 1.000 m/s hızla 14.000 metre yol alabiliyor.

6. RS-24 Yars: Kıtalar arası termonükleer füze sistemi. Bağımsız farklı hedeflere ve 16.000 km mesafeye programlanabilen çoklu nükleer savaş başlığı taşır. 2010 yılından beri operasyonel olarak konuşlandırılmış Topol-M füzelerinin yerini almak için tasarlandı. Her bir füze, 1945 yılının Ağustos ayında Hiroşima'ya atılan Little Boy adlı nükleer füzenin tam 100 katı gücünde.

7. Rus Concorde'u: Tupolev Tu-160 dünyanın en geniş sesten hızlı savaş uçağı. 1980'lerde Sovyetler Birliği tarafından tasarlandı. Savaş uçaklarında kullanılan en güçlü motoruyla ve 40.000 kilograma kadar silah kapasitesiyle övünüyor. Hali hazırda 16 tane bulunmakta.

8. T-90: Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan en gelişmiş muharebe tankı. Ana silahı 125 mm yivsiz tank topu ama esas övündüğü şey uzaktan kontrol edilebilen ağır makineli silahı.

9. Borei Sınıf Nükleer Balistik Füze Denizaltısı: önceki modeli olan Typhoon sınıfı denizaltılarından çok az küçük ama bu denizaltının, her biri 6 ile 10 adet savaş başlığı taşıyan ve 8.300 km menzilli 16 adet Bulava Balistik Füzesi taşıma kapasitesi bulunmakta. Bu füzeler hala göz önünde bulundurulması gereken bir güç.

10. Rus Mi-28 Havoc Saldırı Helikopteri: Bu savaş makinesi Rus Hava Kuvvetleri'nin ve ordunun ''saldırı yapma'' aracı. Temel donanımı ise, alçaltılmış 30 mm Shipunov otomatik topu, 4 tane anti-tank füzesi taşıyabilen roket ya da silah podu eklentisi.

Popüler İçerikler

"Ödül Zaten": Tarikat Konusu Sebebiyle RTÜK'ten Ceza Alan Arka Sokaklar'a Gonca Vuslateri'den Destek!
"Ülkenin Seliyle Yangınıyla Neden Ben Mücadele Ediyorum?" Diyen Ali Atay'a Cüneyt Özdemir'den Sert Tepki
"Geri Zekâlılar..." Müge Anlı'dan Canlı Yayında Sert Çıkış!