Rusya'nın Çıkarılması Gerektiği Söylenilen SWIFT Ödeme Sistemi Nedir? SWIFT Ne İçin Kullanılır?

Rusya Ukrayna krizi hız kesmeden ve hatta daha da artarak devam ediyor. Rusya'nın bu girişiminin ardından çeşitli Avrupa ülkeleri Rusya'ya yaptırımlar uygulamaya başladı. Bazı yaptırımlar henüz fikir aşamasında da olsa hızla dünya genelinde yayılmış durumda. Bunlar arasında, uygulanması gerektiği düşünülen yaptırımlardan birisinin de SWIFT Ödemesi Sistemi'nden Rusya'yı çıkartmak olduğu öne sürüldü. Bu yaptırım fikrinin duyulmasıyla birlikte SWIFT Ödeme Sistemi'nin ne olduğu hakkındaki araştırmalar da artmış durumda. Peki SWIFT Ödeme Sistemi nedir? Rusya SWIFT'ten çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Rusya'ya karşı yaptırımlar her dakika artıyor. Ukrayna'ya karşı başlattığı askerî harekât için dünya genelindeki tüm ülkelerden büyük bir tepki alan Rusya için yeni bir yaptırım fikri ortaya atıldı. Henüz fikir aşamasında olan SWIFT Ödeme Sistemi'nden Rusya'nın çıkarılması mümkün mü? Rusya'nın SWIFT'ten çıkarılması durumunda neler olur? SWIFT Ödeme Sistemi nedir? Detaylar haberimizde...

SWIFT Ödeme Sistemi Nedir?

SWIFT, paranın hızla sınır tanımadan bir yerden bir yere gönderilmesini sağlayan uluslararası mali yapılanmanın ismi .

Kelime olarak da İngilizce, Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication yani Küresel Bankalar arası Finansal İletişim Birliği'nin kısaltmasından oluşuyor.

Rusya'nın SWIFT Ödeme Sistemi'nden Çıkarılması Mümkün mü?

İngiltere müttefiklerine Rusya'nın SWIFT ödeme sisteminden yasaklanması çağrısını geçen hafta sürdürdü. Ama bu tek yanlı bir karar değil. Almanya ve İtalya dahil bir çok Avrupa hükümeti Rusya'nın bu uluslar arası ödeme sisteminden dışlanmasının kendi ekonomilerine daha çok zarar vereceğini düşünüyor. Fransa Maliye Bakanı ise buna ancak bir son çare olarak başvurulabileceğini söyledi.

SWIFT Kodları Nedir?

Swift kodu ise banka kullanıcılarının döviz hesaplarına alakalı tutarların transfer edilebilmesini sağlayan uluslararası bir kod olarak ifade edilir. Söz konusu kodlar ise bankadan bankaya değişiklik gösterir.

Swift, yurt içi ya da yurt dışı bankalar arası transferler sistemine verilen addır. Bankalar aracılığı ile gerçekleşen para transferlerinde swift kodları gereklidir.

Swift kodu ise banka kullanıcılarının döviz hesaplarına ilgili tutarların transfer edilebilmesini sağlayan uluslararası bir koddur. Söz konusu kodlar ise bankadan bankaya değişiklik gösterir.

SWIFT Sistemi Nasıl İşler?

Swift sistemi üzerinden para transferi için üç banka gereklidir. Her bankanın swift kodu bilgisine ihtiyaç duyulan işlemde para ilk olarak aracı bankaya transfer olur. Ardından aracı banka, parayı alıcı bankaya transfer ederek işlemi tamamlar.

Popüler İçerikler

Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi